Odbojka

Gačič novi trener oranžnih zmajev, Škorc ostaja v Mariboru

Ljubljana, 06. 05. 2022 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, bodo dobili novega trenerja. Po zelo uspešni sezoni, v kateri so Ljubljančani osvojili tri lovorike, dobro pa so nastopali tudi v pokalu challenge, jih je zapustil Mladen Kašić, na klopi pa ga bo zamenjal Radovan Gačič, ki je letos vodil odbojkarje zagrebške Mladosti.

Oranžni zmaji so v minuli sezoni osvojili vse, kar se je osvojiti dalo.
Oranžni zmaji so v minuli sezoni osvojili vse, kar se je osvojiti dalo. FOTO: ACH Volley Ljubljana

Radovan Gačič je z Zagrebčani letos osvojil tako domače prvenstvo kot pokal. "Dobil sem nekaj ponudb. Bil sem že povsod, v Mladosti mi je bilo super, zagotovo bi še ostal, če ne bi prišla ponudba iz domovine. ACH Volleyja nisem mogel odbiti," je za hrvaško tiskovno agencijo Hino dejal Gačič, ki je tudi selektor avstrijske reprezentance. Gačič je bil v Sloveniji nazadnje trener odbojkaric Nove KBM Branika, pri ACH Volleyju pa je prav tako že deloval.

Škorc še naprej v Mariboru
Trener OK Merkur Maribor Sebastijan Škorc bo tudi v prihodnji sezoni 2022/2023 ostal za krmilom zasedbe mariborskih odbojkarjev. Želja po podaljšanju pogodbe je bila obojestranska, dogovor je bil temu primeren zelo hiter. V klubu ob Škorcu ostajajo tudi njegovi tesni sodelavci; pomočnik trenerja Alen Kranjc, statistik Tomo Dukarić, fizioterapevt Matic Fras, vodja pisarne in marketinga Matjaž Kramberger ter izvršni direktor kluba Matjaž Strdin, brez katerega si takšnega vzpona moške odbojke v Mariboru v zadnjih letih ni mogoče zamisliti.  

Sebastijan Škorc
Sebastijan Škorc FOTO: Aljoša Kravanja

"Vesel sem podaljšanja pogodbe in zaupanja direktorja Matjaža Strdina, sponzorjev, Upravnega odbora kluba, da nadaljujemo skupaj zgodbo v Odbojkarskem klubu Merkur Maribor, v klubu, ki mi je dal veliko kot igralcu in sedaj kot trenerju. Pred petimi leti sva si z Matjažem Strdinom zamislila zgodbo, ki je v lanski sezoni dosegla vrhunec z osvojitvijo državnega naslova in uvrstitvijo v ligo prvakov. Klub iz leta v leto raste na igrišču in tudi organizacijsko izven igrišča. Sezona, ki je pred nami bo ponovno za vse nas velik izziv, saj bo ekipa spremenjena in pomlajena. Delali bomo veliko in vsak dan bomo hoteli biti boljši. Veselim se nove sezone, tako kot vsi moji sodelavci, brez katerih si ne znam predstavljati sodelovanja," je bil za uradno spletno stran OZS izčrpen Škorc.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.