Odbojka

Gasparini po 40 urah doma: Omejitev na Japonskem ni bilo!

Izola, 12. 04. 2020 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
6

Najizkušenejši posameznik slovenske odbojkarske reprezentance Mitja Gasparini se je po 40 ur dolgi poti z družino prispel z Japonske, kjer je zadnjo sezono nosil dres kluba iz Nagoyje. Srečen, da jim je uspelo izkoristiti eno redkih možnosti za vrnitev domov. Več o vrnitvi Gasparinija z Japonske pa tudi v priloženem videu iz oddaje 24UR.

 

Korektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Mitja Gasparini je poln elana, po osvojeni srebrni medalji na evropskem prvenstvu, odpotoval na Japonsko, k novemu delodajalcu Wolfdogs Nagoya. Ne gre za najbogatejši, še zdaleč ne klub, kjer igrajo izključno poklicni odbojkarji, a kljub vsemu, je šlo za simpatično zasedbo, sposobno ogroziti tudi najboljše. Ob koncu se je s soigralci moral zadovoljiti s 7. mestom v državnem prvenstvu, čeprav jih je zmaga, ki so jo imeli po vodstvu z 2:0 v nizih v žepu, stala pete pozicije. “Tekmovalno gledano, sezona rezultatsko ni bila tako uspešna, kot bi si želel, kot so si v klubu želeli. Sem pa vesel, da na vse skupaj, koronavirus ni imel posebnega vpliva, da smo vseskozi trenirali, igrali. Da 'promet' ni bil ohromljen. Še prejšnji teden je bilo vse normalno, le finale državnega prvenstva so odigrali za zaprtimi vrati, odpadla pa sta dva pokala, kar je pomenilo, da je sezona zame končana. Sledile so zaostritve razmer, začeli smo iskati rešitve, kako v kratkem spakirati in domov,” je za 24ur.com tekmovalno leto ocenil 35-letnik, ki je bil na Japonskem z družino.

Mitja Gasparini je pri japonski zasedbi Wolfdogs Nagoyja nosil dres s številko 16.
Mitja Gasparini je pri japonski zasedbi Wolfdogs Nagoyja nosil dres s številko 16. FOTO: osebni arhiv

Ravno zaradi tega je bilo potovanje domov, v teh negotovih časih, ko gre za transport, precej zahtevno. V Nagoyji je namreč letališče že mesec dni zaprto. V bližnji Osaki primernih povezav ni bilo. Potem se je povezal s slovensko ambasado v Tokiu in stvari so se začele odvijati, kot si je lahko le želel. Našli so varno povezavo. “Najprej smo morali do Tokia, z letališča pa smo leteli v Doho, od tam na Dunaj, od koder smo se s taksijem prepeljali do Slovenije in prispeli domov,” izstreli priljubljeni Gaspa. Čeprav sodi v skupino odbojkarjev, ki zelo malo spijo, se od vrnitve domov še ni naspal. Za nameček posledice pušča še časovna razlika sedmih ur in bo potrebnega nekaj časa, da bo znova vse tako, kot mora biti: “Zdaj imamo 14 dni samoizolacije, tako, da je časa dovolj. Malce smo spremljali po spletu, kaj nas čaka, ko bomo prišli nazaj, a je prav nenavadno, da je tu tako, kot je. Tudi na Japonskem je bil koronavirus, ne nazadnje, smo blizu Kitajske, kjer se je vse začelo, a ni bilo tako strogo,” se spominja situacije v Nagoyji, kjer se je spremenilo le to, da so zaprli šole, da so se otroci šolali na daljavo. Tudi njegova hči. Sicer pa so dneve preživljali, ko ni bilo treningov, v parkih, zdaj cvetijo Japonske češnje, zdaj je čas, ko je v deželi vzhajajočega sonca, najlepše biti turist.

 

Na letališču v Tokiu so bili odpovedani pravi vsi poleti, z izjemo leta v Doho.
Na letališču v Tokiu so bili odpovedani pravi vsi poleti, z izjemo leta v Doho. FOTO: osebni arhiv

Dolgih poti vajen, a z reprezentanco

Gasparini priznava, da 40 ur, kolikor so potovali v Slovenijo - “Bilo je nekaj minut manj,” pripomni – ni zanj nič posebnega. A drugače je, če si na poti z družino, z dvema otrokoma, kot pa z odbojkarsko družino, saj smo napornih potovanj vajeni. Sploh ko smo se borili za vstop v svetovno ligo, ko smo bili v Avstraliji. “Iz Avstralije v Brazilijo je bila dolga, bal sem se, kako bo šlo z otrokoma, saj je to neka drugačna situacija, ampak moram ju pohvaliti, da sta bila zelo pridna. Z reprezentanco je vendarle drugače, se nasmejiš, se spomniš kakšne zanimivosti,” je dodal športnik, ki ga zdaj čaka daljši odbojkarski premor. Športni svet se je namreč s koronavirusom zaustavil. Izoljan si zato ta hip ne beli glave s prihodnostjo, ostaja optimist, odločen, da bo v prihodnji sezoni znova igral na vso moč. Tudi za izbrano vrsto, ki potrebuje njegove izjemne začetne udarce, njegove zaključke akcij, prebijanje dvojnega in trojnega bloka. To je bilo lepo vidno na zadnjem evropskem prvenstvu, ko je nagnil jeziček na tehtnici na slovensko stran. 

Mitja Gasparini priznava, da je bila odločitev, da igra na Japonskem, izjemna tudi, ko gre za družino, saj so imeli kar nekaj časa za preživljanje skupnih trenutkov.
Mitja Gasparini priznava, da je bila odločitev, da igra na Japonskem, izjemna tudi, ko gre za družino, saj so imeli kar nekaj časa za preživljanje skupnih trenutkov. FOTO: osebni arhiv
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marina1802
12. 04. 2020 14.54
+14
samo nekaj bi pripomnila IZOLANI SMO IZOLANI,NE IZOLJANI!!!!
Hetiamenti
12. 04. 2020 14.03
-3
Normalno da ni bilo prepovedi, ko je pa Japonska nazadnjaska drzava z nizkim standardom in nesolanimi ljudmi. Mi se moramo po S. Koreji zgledovat, ter poslusati vodjo Janeza! To je tisto pravo za nas! Zivel Janez!
poper00
12. 04. 2020 14.10
+12
Pa Madžarski,Polski...Japonci in Švedi so pač mnogo neumnejši kot veliki politkomisar,Orban,in ostala udbovska mafija.
mzz66
12. 04. 2020 15.10
-9
Taki kot sta vidva @ poper00 in @ hetiamenti, itak ne bi dala prav tej vladi, pa če bi naredila zrcalno drugače od tega kar je. Priznajta , komunistka, da pljuvata tu po prtalu le zato, ker imata to v krvi.
LOS - T
12. 04. 2020 15.28
+3
Mzz, kdo piha v isti rog kot njegova oblast je suženj. Ni važno kdo je na oblasti!
poper00
12. 04. 2020 21.02
+3
mzz66 Komunistek ti je v hlačah.Ko sem jaz hodil v cerkev je tvoj politkomisar hodil v komunistične tečaje,ko sem ustanavljal podjetje je hodil v Jajce in prisegal na Marxa,in Tita.Danes več zaradi duhovnikov in takih,ki sedaj na veliko hodijo jaz ne hodimNikoli v življenju nisem obračal plašča in sem mnogo bolj načelen kot tvoj šef.