Odbojka

Giuliani verjame, da bodo Slovenci na tekmah z Italijani zelo motivirani

Ljubljana, 24. 07. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v preteklih dneh v Kranjski Gori opravila prvi del priprav za kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Tokiu 2020. V tem tednu sta pred njo dve pripravljalni tekmi z Italijo: prva bo v sredo v Civitanovi, druga pa dva dni pozneje v Chietiju.

Slovenski odbojkarji so z odliko opravili prvo nalogo v tem poletnem obdobju. Po končnem zmagoslavju na turnirju v Ljubljani, kjer so premagali Čilence, Turke, Beloruse in nato v velikem finalu še Kubance, so se prebili v elitno ligo narodov, pred njimi pa je že nov izziv – kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Med 9. in 11. avgustom bodo nastopili na turnirju v poljskem Gdansku, njihovi tekmeci pa bodo lanski svetovni prvaki Poljaki, Francozi in Tunizijci. V deželo vzhajajočega sonca se bodo prebili le zmagovalci tega turnirja.

Slovenija je z odliko opravila prvo poletno misijo, zdaj jo čakata še dve pomembni tekmovanji.
Slovenija je z odliko opravila prvo poletno misijo, zdaj jo čakata še dve pomembni tekmovanji. FOTO: Damjan Žibert

Pred olimpijskim kvalifikacijskim turnirjem v poljskem pristaniškem mestu ob Baltskem morju se bodo v tem tednu dvakrat pomerili z imenitnimi Italijani. "Prijateljski tekmi, ki ju bomo odigrali v tem tednu, sta za nas zelo pomembni. V tekmovalni pogon se vračamo po tednu dni zasluženega počitka po zmagi na turnirju challenger in uvrstitvi v ligo narodov," je pred odhodom na Apeninski polotok dejal italijanski strokovnjak na slovenski klopi Alberto Giuliani.

"Pričakujem, da bodo fantje zelo motivirani in bomo dobili ključne povratne informacije, kaj še lahko izboljšamo. To bomo tudi poskusili storiti v naslednjem tednu in se tako čim bolje pripraviti na pomemben kvalifikacijski turnir za olimpijske igre," je še dodal Italijan. Slovenske odbojkarje po olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Gdansku čaka še najpomembnejše tekmovanje tega poletja – evropsko prvenstvo. To bo med 12. in 29. septembrom v Sloveniji, Belgiji, Franciji in na Nizozemskem. Vse tekme slovenske reprezentance si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

Slovenija se bo v skupinskem delu v Ljubljani pomerila z Belorusijo (12. september), Finsko (14. september), Turčijo (15. september), Severno Makedonijo (17. september) in Rusijo (18. september). V osmino finala se bodo prebile štiri najboljše uvrščene izbrane vrste iz vseh štirih skupin, slovenska skupina C pa se križa s skupino A, v kateri bodo nastopile Francija, Italija, Grčija, Romunija, Portugalska in Bolgarija.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

golf-tdi
24. 07. 2019 07.56
+3
Malo čudna pravila-svetovni prvaki Poljaki se borijo za OI🤔🤔🤔