Odbojka

Giuliani: Pred nami je zelo pomemben del priprav

Ljubljani, 10. 08. 2021 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo septembra nastopila na evropskem prvenstvu na Češkem, na katerem bo branila srebrno odličje. Po uvodnih tednih priprav v Kranjski Gori in Ljubljani naši izbrano vrsto ta vikend čakajo tudi prve tekme. Selektor Alberto Giuliani ima na pripravah v Ljubljani na voljo štirinajst odbojkarjev, ki bodo 1. septembra odpotovali v Ostravo, kjer bo potekalo tekmovanje v okviru skupine B letošnjega EuroVolleyja.

Alberto Giuliani in Tonček Štern
Alberto Giuliani in Tonček Štern FOTO: CEV

Za slovenskimi odbojkarji je prvi del priprav, ki so že tradicionalno potekale v Kranjski Gori. Slovenski selektor Alberto Giuliani je po prvem treningu, ki ga je reprezentanca opravila v Ljubljani, za spletno stran OZS povedal, da vse poteka po načrtih: "Z doslej opravljenim delom sem zelo zadovoljen. Sicer nisem bil zadovoljen s samim začetkom, saj smo se zbrali po mesecu popolnega počitka, kar se nam je preveč poznalo, tako da smo izgubili nekaj dni priprav. A zdaj smo to že nadoknadili in vse skupaj poteka v skladu z mojim načrtom dela. S pripravami, ki jih opravimo v Kranjski Gori, sem vselej zelo zadovoljen. Na voljo nam je namreč vse, kar potrebujemo. Cilj prvih tednov priprav je bil igralce dobro telesno pripraviti, posvetili pa smo se tudi individualni tehniki in to nam je uspelo." Izbrana vrsta se je zdaj preselila v Ljubljano, od koder bo že v četrtek odpotovala v Osijek in tam odigrala tri pripravljalne tekme s Hrvaško, ki jo bomo lahko  na evropskem prvenstvu spremljali šele četrtič. "Pred nami je zelo pomemben del priprav, saj se bomo odslej osredotočali predvsem na svojo igro. Čakajo nas tudi prve tekme, najprej na Hrvaškem, potem še v Ukrajini. Z njimi bomo skušali izboljšati svojo formo in jo stopnjevati do te ravni, da bomo na evropsko prvenstvo prišli dobro pripravljeni," je še dodal italijanski strateg. Giuliani ima na pripravah v Ljubljani na voljo štirinajst odbojkarjev, ki bodo 1. septembra odpotovali v Ostravo, kjer bo potekalo tekmovanje v okviru skupine B letošnjega EuroVolleyja. To so sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Žiga Štern in Rok Možič, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar in Matic Videčnik, korektorja Tonček Štern in Alen Šket, prosta igralca Jani Kovačič in Jan Klobučar ter podajalca Dejan Vinčić in Gregor Ropret, medtem ko se je tretji reprezentančni podajalec, Gregor Pernuš, že priključil svojemu klubu, ACH Volleyju Ljubljana, in bo selektorju na voljo po potrebi. 

Pred odhodom na Češko našo izbrano vrsto med 20. in 22. avgustom čaka še nastop na pripravljalnem turnirju v Ukrajini, na katerem se bodo pomerili z Bolgarijo, Srbijo in Ukrajino. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.