Odbojka

Iza Mlakar: Novara mi je dala, kar sem potrebovala!

Ravne na Koroškem, 26. 04. 2020 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman, M.G.
Komentarji
1

Slovenska odbojkarska reprezentantka Iza Mlakar izjemno pozitivno gleda na izkušnjo, ki jo je imela pri evropskem gigantu Novari. "Že treningi s takšnimi igralkami ti veliko dajo," je jasna 24-letnica z Raven na Koroškem.

Iza Mlakar je bila ena ključnih posameznic slovenske izbrane vrste do 23 let na domačem svetovnem prvenstvu. Bila je uvrščena v idealno postavo tekmovanja, na katerem so se varovanke Alessandra Chiappinija okitile z naslovom svetovnih podprvakinj. Naslednji korak je bil spisati zgodovinsko poglavje slovenske ženske članske odbojke. Z izjemnimi zaključki akcij je v obup spravljala tekmice, z natančnimi začetnimi udarci nanizala tudi nekaj asov zapored. Ko je bilo to najbolj potrebno, ko je Slovenija lovila zgodovinsko prvo zmago na evropskih prvenstvih, ko je iskala pot do tihega cilja, preboja v drugi del turnirja. V Lodžu na Poljskem so Slovenke tudi to dosegle. Korošica pa je bila prepričana, da je bilo dosegljivega še kaj več. Ambicioznost ni bila nikoli njena težava, kaj šele zagnanost pri delu. Nagrada je sledila. Sklenitev enoletne pogodbe z najboljšim ženskim kolektivom na stari celini v sezoni 2018/19, Igor Gorgonzolo iz Novare. "Ko sem bila stara 12 let, so bile to moje sanje. Vedno sem si želela igrati tu, v tako imenitnem klubu. Rekla bi, da je to še ena pika na i v moji karieri. Ko prideš v tak klub, je to velika šola, postaneš boljši v vseh pogledih. Začneš živeti sam, odrasteš, dobiš širši pogled. Ni mi žal izkušnje. To, da prideš v tako ekipo, je velik dosežek," je za 24ur.com povedala Mlakarjeva. 

Iza Mlakar se je vrnila domov, kjer v miru in tišini snuje načrte za prihodnost.
Iza Mlakar se je vrnila domov, kjer v miru in tišini snuje načrte za prihodnost. FOTO: 24ur.com

Ob igralkah, kot so evropska prvakinja s Srbijo Stefana Veljković, Cristina Chirchella (kapetanka italijanske izbrane vrste), Bolgarka Elica Vasilleva, ob trenerju Massimu Barboliniju, je bilo veselje oddelati vsak trening. Konkurenca je bila izjemna, za nameček pravilo, da je omejeno število tujk lahko hkrati na parketu, tujkam ni najbolj naklonjeno. Sploh v konkurenci najboljših igralk na svetu. "Začelo se je res izjemno. Potem pa se je zgodila poškodba gležnja. Dolgo sem morala čakati na vrnitev, forma je pešala, a takoj ob vrnitvi sem začutila, da se postopoma vračam na želeno raven. Moj osnovni cilj je bil, da se dokažem, a po drugi strani sem si želela lepe odbojkarske izkušnje in to mi je Novara dala. Kljub koronavirusu, ki je pomenil predčasen zaključek sezone, ostale smo brez končnice, napada na vrh lestvice, brez nadaljevanja Lige prvakinj,"  je dodala 24-letnica, ki je bila članica vseh selekcij slovenske izbrane vrste.

Iza Mlakar ima dve ljubezni - športno predstavlja odbojka, izobraževalno študij medicine. Pri obeh stvareh je izjemno uspešna!
Iza Mlakar ima dve ljubezni - športno predstavlja odbojka, izobraževalno študij medicine. Pri obeh stvareh je izjemno uspešna! FOTO: 24ur.com

S koronavirusom je bilo vsega konec

Novara leži nedaleč od Milana, kjer je bil eden evropskih epicentrov koronavirusa. "Ni bilo enostavno, a iskala sem pozitiven pogled na vse skupaj. Sploh kot študentka medicine. Takoj, ko se je vse skupaj začelo, smo od obeh klubskih zdravnikov dobili dovolj natančna navodila, kaj in kako ravnati. Glede na naravo mojega študija, nepoznavanje koronavirusa, sem imela še kakšno dodatno vprašanje. Ko smo zaključili s treningi, a čakali, kaj bo, sem se vrnila k študiju medicine, k memoriziranju vsega, kar je bilo treba vedeti, da bi bila pripravljena, ko bo čez nekaj mesecev prišel čas za fakulteto," je jasna Ravenčanka, ki ta hip veliko trenira doma, a se obenem pripravlja tudi na nadaljevanje študija.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LeMonster
26. 04. 2020 16.18
+6
Odbojkarska družina iz odbojkarskega mesta. Novara-ko sem na hitro prebral naslov, sem bral.....Narava mi je dala, kar sem potrebovala, to je pa tudi neka osnova za začetek. Kasneje je potrebno tudi trdo delo, kar Iza potrjuje, ob profesionalnih obveznostih še študira na faxu, ki je vse prej kot lahek. Bravo Iza.