Odbojka

Iza Mlakar o vrnitvi v Slovenijo: Izjemno sem vesela

Novara, 08. 03. 2020 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V kratkem bodo, prvič po evropskem prvenstvu, v Sloveniji znova na delu najboljši odbojkarji na zemeljski obli. V Mariboru bodo namreč zaradi širjenja koronavirusa v Italiji na sporedu tekme četrtfinala Lige prvakov in Lige prvakinj.

Mlakarjeva (levo) med obračunom lanskega evropskega prvenstva z Belgijo.
Mlakarjeva (levo) med obračunom lanskega evropskega prvenstva z Belgijo. FOTO: CEV

V Odbojkarskem klubu NKBM Maribor se pospešeno pripravljajo na 13. marec, trenutek, ko bodo dvorano Lukna v Ljudskem vrtu zasedli odbojkarski zvezdniki, za njimi pa še zvezdnice, ki jih čakajo obračuni četrtfinala Lige prvakov. Potem ko je koronavirus povzročil nepopravljivo škodo v Italiji, so odgovorni za izvedbo tekmovanj rešitev našli v Mariboru.

Dvorano bosta krstili zasedbi italijanskega Trentina, za katerega igra Klemen Čebulj, in poljskega Jastrzebskega Wegila, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Slobodan Kovač. 18. marca bodo igralno površino zasedle branilke naslova zmagovalk Lige prvakinj Igor Gorgonzole iz Novare, za katere igra Iza Mlakar in turškega Fenerbahčeja.

Vesela in ponosna
"Vesela sem in obenem zelo ponosna, da se bodo tako pomembne tekme igrale v moji domovini, Sloveniji. To, da bova imela dva Slovenca priložnost igrati doma, je nekaj lepega. Zase lahko rečem, da sem izjemno vesela, saj sem bila v zadnjih sedmih mesecih, kolikor sem pri Novari, doma le dva dni. Lepo bo znova videti prijatelje in starše," je za 24ur.com povedala Ravenčanka in dodala, da bo vrnitev v Maribor zagotovo nekaj posebnega.

"Vsekakor. Igrali bomo v dvorani, kjer sem preživela nepozabnih sedem let in vrnitve se zelo veselim. Tisto je bilo zelo lepo obdobje. Menim, da bo to lepa izkušnja za našo celotno zasedbo, razumljivo pa si v prvi vrsti želim, da bomo s soigralkami prikazale vrhunsko igro. Kjerkoli v Sloveniji bi igrale, bi bila zelo vesela," še pravi 24-letna reprezentantka.

Iza Mlakar se vrača v Maribor, a v dresu italijanskih prvakinj in aktualnih zmagovalk Lige prvakinj Novare.
Iza Mlakar se vrača v Maribor, a v dresu italijanskih prvakinj in aktualnih zmagovalk Lige prvakinj Novare. FOTO: AGIL Novara

Previdnost zaradi koronavirusa ne bo odveč, pravi Čebulj
Poleg omenjenih klubov bosta 18. in 19. marca na delu tudi italijanski Scandicci in turški Eczacibasi. Ta hip je vprašanje le, ali bodo tekme odprte za javnost, saj je po sprejetju odločitve, da klubi igrajo na nevtralnem terenu v Sloveniji, na sončni strani Alp v veljavo stopila odredba ministra za zdravje, s katero je zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa prepovedano zbiranje na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 500 ljudi.

V Slovenijo se poleg Mlakarjeve po dolgem času vrača tudi steber slovenske izbrane vrste, član italijanskega giganta Trentina Klemen Čebulj, ki se zaveda, da trenutna situacija ni najbolj prijetna. A po drugi strani je izjemno vesel, da bo po dolgem času znova blizu doma.

"Zelo sem vesel, da bom spet prišel domov," nam je zaupal. "Lepo se bo vrniti v dvorano, kjer sem pred leti treniral z reprezentanco. Če bodo dovolili prisotnost gledalcev, bo zagotovo še toliko lepše, glede na dejstvo, da se koronavirus širi po celi Evropi, pa bo treba biti še posebej previden. Predvsem mislim na najrazličnejša podpisovanja, fotografiranja z navijači in podobne stvari. V prvi vrsti si želim naše vrhunske predstave in da bodo lahko v tekmi s poljskim tekmecem uživali tudi gledalci."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
12. 03. 2020 20.46
Italijanske ekipe v Sloveniji. Je to modra odločitev? Samo vprašam.