Odbojka

Iza Mlakar: Sošolci so mi v veliko pomoč

Maribor, 23. 12. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
9

Nekdanja slovenska odbojkarska reprezentantka Iza Mlakar se po debelih dveh sezonah športnega premora – v popolnosti ga je izkoristila za študij medicine – iz dneva v dan bolje počuti na parketu dvorane Lukna. In še vedno v rokih opravlja študijske obveznosti.

Ob prihodu na Medicinsko fakulteto v Mariboru nas prijazno pozdravi varnostnik: "Želite, prosim?" "Dogovorjeni smo za snemanje pogovora z Izo Mlakar," odvrnem, gospod pa nadaljuje: "Prijazno dekle, ki znova igra odbojko in uspešno študira." Pospremil nas je do dogovorjenega mesta za snemanje, velike predavalnice, imenovane avditorij. Skoraj neverjetno se sliši, da je lahko nekdo, ki je še pred tremi leti navduševal v dresu slovenske izbrane vrste in nosil dres odbojkarskega giganta iz Novare, uspešen študent medicine. A 27-letni Korošici je dolgo uspevalo usklajevati študijske obveznosti z vrhunskim športom. Vse do odhoda v tujino, ko je bilo združevati oboje nemogoče. V čakanju na priložnost za dokazovanje – zaradi covida-19 je bilo italijansko prvenstvo ustavljeno – je sklenila, da obesi športne copate na klin, da se v popolnosti preda študiju medicine. Začetek ponovnega guljenja klopi ni bil enostaven, a odločno se je podala v boj z izpiti in prosti čas zamenjala za sedenje pred knjigami in zapiski: s ciljem, da dokonča študij. 

A po dobrih dveh letih intenzivnega študija, prostih trenutkov, ki jih je posvetila gorskemu kolesarjenju, teku in hribom, je začutila, da je čas, da odbojki ponudi drugo priložnost. In ko se Mlakarjeva nekaj odloči, to naredi. Ob vrnitvi k mariborski ekipi Nova KBM Branik pod okrilje trenerja Bruna Najdiča in ob bok izkušeni kapetanki Moniki Potokar ter številnim mladim igralkam v moštvu se je hitro počutila domače. V dvorano Lukna se je vrnila zelo motivirana, po vsakem treningu jo je zapuščala zadovoljna in srečna. Našla je tisto nekaj, kar ji je manjkalo. 

Več o vrnitvi Ize Mlakar na igrišče, usklajevanju študija medicine in odbojke, motivih in željah za prihodnost pa v športnem delu oddaje 24UR.

"Res sem vesela, da se je to zgodilo – da sem se vrnila. Počutim se zelo domače, uživam vsak trenutek na igrišču," je dodala športnica z Raven na Koroškem, ki je v času odbojkarskega premora veliko časa namenila vzdrževanju kondicije, posledično je bila vrnitev na igrišče bolj enostavna. K privajanju na staro-novo delovno okolje se je 6. decembra vrnila, oblekla dres številka ena in razveselila vse v klubu z direktorjem Mitjo Koželjem na čelu.

Razumljivo si ne želi prehitevati dogodkov, saj dveh izpuščenih sezon ne more nadoknaditi v nekaj tednih. A brez dvoma se korektorka igre ni vrnila zato, da bi imela popoldansko rekreacijo. In to se bo trudila dokazati v nadaljevanju sezone. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

daiči
23. 12. 2022 10.01
+7
Pametna punca da študira medicino. Sej dons v tej državi če hočš imet dnar morš bit al baraba al pa dohtar, vse ostalo je bolj žalost.
Pa kaj
23. 12. 2022 11.20
+5
Dinho8O
23. 12. 2022 11.55
+1
Dinho8O
23. 12. 2022 09.20
-6
Se sama ne ve kaj bi sama s seboj.
prizdravi
23. 12. 2022 09.31
+5
Oh, kako značilno slovenski pogled na zadevo...
jank
23. 12. 2022 09.10
+11
Lepa zgodba. Naj ji uspe na igrišču in pri študiju.
Zanesenjak
23. 12. 2022 09.09
+12
Vsa čast, če medicino pripelje do konca.
Matiy
23. 12. 2022 09.07
-7
Torej ji medicina ne gre..
SlepiSlovenc
23. 12. 2022 08.33
+1
Ja Arijanna je super. Mogla bi zmagati. Aja...to ni članek o tem. 🤐