Odbojka

Kamničanke marširajo proti finalu

Nova Gorica, 18. 03. 2021 22.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarice Calcita Volleyja so na prvi tekmi polfinala 1. DOL v Novi Gorici premagale GEN-I Volley s 3:1. Kamniške odbojkarice s tem tudi po svoji tretji tekmi ostajajo le pri enem porazu na tekmah državnega prvenstva, tako kot na četrtfinalnih tekmah proti Ankaranu pa tudi tokrat niso posebej blestele, kar velja predvsem za sprejem. Praktično v vseh nizih so imele dobro obdobje serviranja, ko je odpovedal domači sprejem, to pa so znale izkoristiti in priti do zmage.

Kamničanke so le še korak od finala.
Kamničanke so le še korak od finala. FOTO: Damjan Žibert

V prvem nizu je bilo tako obdobje po izidu 10:11, ko so napravile delni izid 10:2. Domače so v zaključku sicer zaostanek zmanjšale, toda vodstva tekmic niso ogrozile. Servisi Olivere Kostić so v drugem nizu gostjam zagotovili pet zaporednih točk za vodstvo 13:8, domače so se približale na 16:18, toda končnica je spet pripadla branilkam naslova. Tretji niz je bil vendarle bolj izenačen, po zaslugi razpoložene Selene Leban pa so domače dobile njegove zadnje tri točke in s tem znižale zaostanek na 1:2. A to je bilo tudi vse, kar je uspelo domačim igralkam, v četrtem so namreč povsem popustile.

Gostje so dosegle devet asov, z 20 točkami se je izkazala Kostićeva, tri manj je na drugi strani dosegla Lebanova, ki je v statistiko vpisala tudi štiri ase.

Mariborčanke po maratonu in drami strle Šempetranke

Šempetranke so dolgo časa v rednem delu zasedale drugo mesto, a ob koncu so jih tudi po zaslugi dveh zmag na medsebojnih tekmah Mariborčanke prehitele in si priborile malenkost boljši položaj v polfinalu, če bo potrebno, bo tretja tekma v Mariboru. So pa bile letošnje medsebojne tekme izenačene, izenačen boj se je napovedoval tudi za tokratni obračun, a da bo tako dolg in negotov ni pričakoval nihče. Z izjemo tretjega niza so bili prav vsi nizi maratonski, tudi skrajšan je bil skoraj tako dolg kot normalen. Šempetranke so po zaslugi fenomenalnega bloka, statistika kaže, da so dosegle kar 24 blok točk (Vita Črnila osem, Lara Rituper pa sedem), večino v prvih treh nizih, vodile z 2:1, v četrtem bile v prednosti s 14:11, a niz vendarle izgubile. Tie break so odprle z vodstvom 5:2, v "podaljšku" imele pet zaključnih žog (tudi v prvem nizu so zapravile tri), a tudi te niso zadostovale za uspeh. Izkušena Danijela Džaković je v ključnih trenutkih opravila svojo nalogo, z 31 točkami je bila tudi najučinkovitejša v mariborski vrsti.

A tudi s tako učinkovitostjo ni bila niti blizu Savinjčanki Niki Markovič, nekdanji velik up slovenske odbojke, je dosegla kar 45 točk, kar je zagotovo eden boljših dosežkov v zgodovini slovenske lige. Domača korektorica je vknjižila štiri bloke in dva asa. V asih pa so bile gostje boljše, dosegle so jih devet, od tega tri Lorena Lorber Fijok.

Izida: 
GEN-I Volley - Calcit Volley   1:3 (19, 19, -23, 14) 
Sip Šempeter - Nova KBM Branik 2:3 (-28, 25, 18, -23, -21)

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.