Odbojka

Kamničanke so se od Lige prvakinj poslovile z drugim osvojenim nizom

Nantes, 28. 01. 2021 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarice Calcita Volleyja so zaključile nastope v evropski ligi prvakinj. Zadnjo tekmo na turnirju v Nantesu so proti domačinkam izgubile z 1:3.

Kamničanke so v Ligi prvakinj izgubile vseh šest srečanj, skupno pa so osvojile vsega dva niza. Enega proti Fenerbahčeju na turnirju novembra v Trevisu, drugega pa danes proti Nantesu. V prvem so bile boljše s 25:22. Naslednje tri so domačinke dobile s 25:19, 25:20 in 25:21.

Kamničanke so izgubile vseh šest obračunov, skupno pa so osvojile le dva niza.
Kamničanke so izgubile vseh šest obračunov, skupno pa so osvojile le dva niza. FOTO: Damjan Žibert

Slovenske državne prvakinje so v uvodnem nizu vodile od starta do cilja. V zaključek so vstopile z vodstvom 22:17, ki so ga gostiteljice sicer znižale na 23:22, a so nato naredile dve napaki in ostale praznih rok. V nadaljevanju sprejem kamniške ekipe ni bil več na ravni prvega niza. Premalo prodoren je bil tudi napad, prav tako blok. To so domačinke izkoristile, povedle z 18:11 in izenačile izid v nizih na 1:1.

Podobno sta potekala tudi tretji in četrti. Calcit je bil enakovreden do sredine, v zaključkih pa so bile Francozinje bolj zbrane in natančne. Tretjega so zaključile s štirimi zaporednimi točkami, v četrtem pa so Slovenke skoraj nadoknadile zaostanek 17:23, a nato zapravile tri napade za 22:23 in po asu najboljše igralke tekme, Carli Anne Snyder, končale letošnjo evropsko epizodo.

"Zapravili smo priložnost, da bi prišli do prve zmage v Ligi prvakinj. Predvsem zato, ker smo igrali z dobro energijo, dobrim pristopom, pravo borbo in glede tega igralkam nimam česa očitati, ampak sem pa slabe volje, ker smo izgubili tekmo na lahkih situacijah. V ključnih trenutkih tekme smo delali otroške napake, ki si jih na tej ravni preprosto ne bi smeli dovoliti. Utrujenost tu ne igra nobene vloge, to so bile zadeve, ki bi jih preprosto morali bolje oddelati. Na lepo žogo, na lep sprejem, bi morala biti povezava med podajalko in napadalko boljša. Škoda, ker smo resnično imeli lepo priložnost, da se domov vrnemo z zmago," je po tekmi dejal trener Calcit Volleyja Aljoša Jemec

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.