Odbojka

Kamničanke visoko poražene na Poljskem

Varšava, 06. 10. 2020 21.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarice Calcita Volleyja so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v evropsko Ligo prvakinj v gosteh izgubile proti poljski ekipi Commercecon Lodž z 0:3. Za obe ekipi je bila tekma v Lodžu prva v letošnjih kvalifikacijah, saj sta se obe v drugi krog uvrstili brez boja. Povratna tekma bo v sredo, 14. oktobra, v Kamniku.

V vlogi favoritinj so bile seveda Poljakinje, lani tretjeuvrščena ekipa predčasno končanega poljskega državnega prvenstva, ki so na prvi tekmi to vlogo tudi upravičile. Odbojkarice Lodža so bile boljše v vseh elementih igre, dosegle so devet asov (kar šest Katarina Lazović), Kamničanke tri, njihov sprejem je bil 54-odstoten, kamniški 46-odstoten, z blokom so dosegle sedem točk, gostje štiri manj, v napadu pa je bila njihova učinkovitost 46-odstotna, kamniška pa 27-odstotna. Že v prvem nizu so imele kamniške odbojkarice težave na sprejemu. Po napaki domače ekipe so sicer še vodile s 5:4, na servis Katarzyne Zarolinske-Krol pa so za Poljakinjami že zaostajale za tri točke (5:8). Po uspešnem napadu Katarine Lazović je bilo že 12:7 za domači Lodž. Vendar se Kamničanke še niso predale in po asu Polone Marušič, ki je na mestu sprejemalke zamenjala Evo Zatković, so se domačinkam približale na dve točki zaostanka (11:13). Toda po polminutnem odmoru italijanskega trenerja Giuseppeja Cuccarinija se je razigrala Lazovićeva, po bloku nizozemske organizatorke igre Britt Bongaerts pa je bilo že 20:14 za Lodž. Niz je bil s tem praktično odločen, končal pa se je z lastno napako gostij.

Nova KBM Branik - Calcit Volley
Nova KBM Branik - Calcit Volley FOTO: Damjan Žibert

V še večjih težavah so bile kamniške odbojkarice v drugem nizu, ki so imele ob težavah na sprejemu, še težave v napadu, kjer so jih z blokom zaustavljale domačinke. Z blokom Joanne Pacak je Lodž ob nekdanjem prvem tehničnem odmoru že vodil s petimi točkami prednosti, niz pa je bil odločen na servis Lazovićeve, ki je izvajala sedem zaporednih začetnih udarcev. Ob 10:5 do 17:5, ko je njen niz z uspešnim napadom prekinila Olivera Brulec Kostić. Do konca niza so Kamničanke dosegle še pet točk, spet pa se je končal z lastno napako varovank Aljoše Jemca. Nekoliko bolj obetavno se je za kamniško ekipo začel tretji niz. Sicer so po lastni napaki hitro zaostajale za štiri točke (3:7), vendar so z asom Ane Marije Vovk izid na deseti točki izenačile. Za svoj drugi polminutni odmor na tekmi se je spet odločil Cuccarini, ki je z njim zaustavil nalet Kamničank, na servis neugodne Lazovićeve pa so domačinke spet pobegnile za štiri točke (14:10).

Tokrat jih odbojkarice Calcit Volleyja niso več ulovile, tudi zaradi težav v napadu, saj so le stežka prebijale domači blok. Zadnjič so za štiri točke zaostajale pri izidu 15:19, v končnici so naredile še nekaj lastnih napak, tekmo pa je končala Joanna Pacak.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.