Odbojka

Kapetan Urnaut pred odhodom v Ostravo: Težko je oceniti trenutno pripravljenost

Ljubljana, 31. 08. 2021 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
3

Slovenska moška članska odbojkarska reprezentanca odšteva dneve do začetka evropskega prvenstva (1.–19. 9.). Prvo tekmo bo odigrala v petek proti Češki, v predtekmovalni skupini B pa se bo merila še s Črno goro, Belorusijo, Bolgarijo in Italijo. Vse tekme naše izbrane vrste si boste lahko v neposrednih prenosih ogledali na Kanalu A in VOYO.

Kapetan slovenske moške članske odbojkarske izbrane vrste Tine Urnaut je izpostavil, da je pogrešal kakšno pripravljalno tekmo, osebno pa meni, da je ekipa dobro pripravljena, da pa bo morala na turnirju stopnjevati formo, kot je že počela na prejšnjih prvenstvih, ko se je dvakrat dokopala do srebrne kolajne, vmes pa je na Poljskem izpadla v četrtfinalu.

"Odmor po zelo dobro odigrani Ligi narodov je bil zelo dobrodošel. Spočili smo se in si napolnili baterije, tako da smo lahko na vnovičnih pripravah opravili, kar smo želeli. Škoda, da je odpadel turnir v Ukrajini, dobro bi bilo videti, kje smo trenutno in kaj moramo popraviti – spomnimo se, kako sta nam pred prvenstvom koristili pripravljalni tekmi s Srbijo. Tako težko ocenjujem našo formo, vem pa, da jo bomo morali med turnirjem stopnjevati. V zadnjem času nam to uspeva, upam, da nam bo tudi na Češkem in nato na Poljskem," trenutne forme ne more ocenjevati izkušeni sprejemalec.

Urnaut izpostavlja pomembnost prve tekme s Češko, s katero Slovenija na medsebojnih tekmah nima veliko izkušenj, o tekmah, ki bodo sledile, pa trenutno nihče v ekipi niti ne razmišlja. "Osredotočeni smo na prvo tekmo. Češka zagotovo ne bo lahek zalogaj, tudi zato, ker gre za domačine. Na domačem prvenstvu smo videli, kaj lahko pomeni glasno občinstvo, čeprav ne mislim, da lahko Čehi pripravijo tako vzdušje, kot so ga slovenski navijači. Tudi ekipo imajo solidno, z njimi smo enkrat igrali v kvalifikacijah, najbrž so dodali še kakšnega igralca. Vsekakor bo treba odigrati kar najbolje, zmaga bi nam veliko pomenila, če pa bi slučajno izgubili, bi morali to sprejeti, pozabiti in v nadaljevanju popraviti napake. Poraz zagotovo še ne bi bil usoden," meni Korošec.

Kapetan slovenske moške odbojkarske izbrane vrste Tine Urnaut verjame v uspeh na evropskem prvenstvu.
Kapetan slovenske moške odbojkarske izbrane vrste Tine Urnaut verjame v uspeh na evropskem prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert

O drugih tekmecih v skupini B noče veliko govoriti. Že tako ali tako je jasno, da poleg Slovenije za prvo mesto v skupini kandidirajo Italijani in Bolgari. Obe ekipi so naši v Ligi narodov gladko premagali. "Tisti tekmi ne moreta biti merilo. To je nov turnir, ne eni ne drugi pa niso imeli na voljo celotne ekipe. Obojim je manjkala kopica dobrih igralcev, ki igrajo v najmočnejših evropskih ligah. Zagotovo bodo oboji tokrat nevarnejši. Vsekakor pa je vse odvisno od nas – že velikokrat smo dokazali, da lahko, če smo 'pravi', premagamo vsakogar. Zato se osredotočamo nase, in ne na tekmece, ne zanima nas niti, v kakšnih postavah bodo prišli," je dejal slovenski kapetan.

Novi odbojkar Zenita iz Sankt Peterburga je prepričan, da je konkurenca iz leta v leto močnejša, zato je treba biti previden: "Tudi ekipe, ki so na papirju slabše, znajo igrati odbojko, vsako leto so močnejše. Prav nikogar ne smemo podcenjevati. Proti vsaki ekipi moraš igrati na polno. Tudi proti Črni gori in Belorusiji."

Reprezentanca Slovenije, Evropsko prvenstvo 2021:
Podajalca: Dejan Vinčič, Gregor Ropret
Korektorja: Tonček Štern, Alen Šket
Srednji blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Matic Videčnik, Sašo Štalekar
Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern
Prosta igralca: Jani Kovačič, Jan Klobučar
Selektor: Alberto Giuliani
Pomočnika selektorja: Sebastijan Škorc, Alfredo Martilotti
Statistik: Roberto Di Maio
Trener za telesno pripravo: Simone Ade
Fizioterapevt: Pietro Bavutti
Zdravnik: Mile Majstorović

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaz Korosec
31. 08. 2021 09.58
+0
Politiki in novinarji so vpeljali izraz "Mala Slovenija". Naj gredo v rit. Naši odbojkarji so že velikokrat dokazali da sodimo med najboljše. Bravo fantje.!
Potouceni kramoh
31. 08. 2021 09.44
-1
Srednji blokerji: kateri Jan že? Sicer pa jim želim dost uspeha.
Potouceni kramoh
31. 08. 2021 09.44
-1