Odbojka

Kapetan Urnaut: S trdim delom in dobro igro želimo pokazati, da si zaslužimo najvišja mesta

Kranjska Gora, 13. 06. 2019 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.A./M.F.
Komentarji
1

Slovenski odbojkarji se v Kranjski Gori pripravljajo na prihajajoče kvalifikacije za uvrstitev v Ligo narodov, ki jih bo julija gostila prestolnica. To bo uvertura v veliki odbojkarski spektakel, evropsko prvenstvo, ki bo jeseni začinil dogajanje v Ljubljani. Kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut opozarja, da ne gre prehitevati, naša reprezentanca se bo izzivov, ki jih čaka v prihodnjih mesecih, lotila postopoma. Z njim se je pogovarjal naš novinar Matic Flajšman.

V začetku julija bodo že tako visoke poletne temperature še bolj razgrele kvalifikacije za Ligo narodov v slovenski prestolnici. To bo za slovensko reprezentanco le uvod v izzivov polno poletje, v nadaljevanju naše fante čakajo kvalifikacije za olimpijske igre, kot vrhunec pa še evropsko prvenstvo na domačih tleh.

Na evropskem prvenstvu, ki ga bo poleg Francije, Belgije in Nizozemske gostila tudi Slovenija, se bodo slovenski odbojkarji pomerili z reprezentancami Rusije, Finske, Turčije, Makedonije in Belorusije.

"Zaenkrat poteka vse po načrtih. Priprave so v tem delu v večji meri posvečene fizični pripravi. Zaenkrat poteka vse fantastično," nam je zagotovil kapetan Tine Urnaut, ki verjame, da je slovenska izbrana vrsta naredila velik korak in močno izboljšala igro v primerjavi s preteklim letom: "Prepričan sem, da bo kvaliteta naše igre boljša kot prejšnje poletje. Odstranjujemo namreč nepotrebne napake in mislim, da je to pravi način dela. Le točka ali dve lahko na koncu odločita o zmagovalcu in poražencu, zato se je treba nepotrebnih napak čim prej znebiti."

Urnaut: "Uspeh na EP? Zagotovo vsi upamo in se trudimo za to."
Urnaut: "Uspeh na EP? Zagotovo vsi upamo in se trudimo za to." FOTO: Aljoša Kravanja

Ob koncu januarja je slovensko klop tudi uradno zapustil Slobodan Kovač, ki je Slovence vodil na zadnjem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Takrat je Slovenija zasedla 12. mesto. Srbskega odbojkarskega stratega je zamenjal Alberto Giuliani, ki je tako postal že drugi italijanski trener na slovenski klopi. Pred njim je na tem mestu sedel še Andrea Giani, ki je slovensko izbrano vrsto popeljal do srebra na evropskem prvenstvu 2015.

Urnaut zagotavlja, da menjava na trenerskem mestu ni spremenila vzdušja v slačilnici. "Vzdušje je tako kot vedno pozitivno. Tudi ob prihodu novega trenerja in štaba vlada dobro vzdušje. Ustvarili smo delovno okolje, ki nam omogoča, da smo tako na igrišču kot ob njem sproščeni v pravšnji meri," ugotavlja kapetan in izpostavi nekaj kvalitet, ki jih bo Slovenija pridobila z novim trenerjem: "Mislim, da je, vsaj po dosedanjih izkušnjah, poudarek na disciplini v igri. Da ne izgubljamo lahkih žog, pa vse do visokih podaj in obramb. Da ne izsiljujemo napak v napadu, ampak imamo zgrajen koncept igre."

V slačilnici vlada dobro vzdušje, kar bodo fantje želeli unovčiti tudi na igrišču.
V slačilnici vlada dobro vzdušje, kar bodo fantje želeli unovčiti tudi na igrišču. FOTO: Aljoša Kravanja

Pred dnevi je v prestolnico že pripotovala bleščeča lovorika, ki bo pripadla bodočim evropskim prvakom. Slovenski reprezentanti se je o njeni veličini na lastne oči niso uspeli prepričati, so si pa zato ogledali številne fotografije na družbenih omrežjih.

"Pokal je velik cilj. Uresničitev velikih sanj, ne le naših, temveč sanj celotne Slovenije. A kot sem dejal, korak za korakom. Pokal si želi osvojiti veliko  reprezentanc. Veliko je favoritov, mi nismo v ožjem krogu, vendar smo ekipa, ki trdo dela in želi na igrišču pokazati, da si z dobro igro zasluži najvišja mesta," zaključi Urnaut.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
13. 06. 2019 13.24
+10
Srečno, fantje. Se vidimo v Stožicah.