Odbojka

Po dramatičnem pokalnem finalu Mariborčank in Kamničank: To je bila prava reklama za odbojko

Maribor, 19. 01. 2020 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./E.Č.
Komentarji
2

Finale slovenskega pokala v ženski konkurenci med Mariborčankami in Kamničankami je ponudil vse, kar lahko odbojka na najvišji klubski ravni ponudi: vzpone, padce, rezultatske preobrate, odločilni peti niz in na koncu solze sreče Štajerk ter veliko razočaranje gostiteljic turnirja iz Kamnika.

Več videovsebin
  • Trener Mariborčank Radovan Gačić
    01:42
    Trener Mariborčank Radovan Gačić
  • Kapetanka Anita Sobočan najboljša igralka finalnega turnirja
    01:28
    Kapetanka Anita Sobočan najboljša igralka finalnega turnirja
  • Trener Kamničank Gregor Rozman po pokalnem finalu
    01:49
    Trener Kamničank Gregor Rozman po pokalnem finalu
Odbojkarice Nove KBM Branika so po letu premora spet slovenske pokalne prvakinje.
Odbojkarice Nove KBM Branika so po letu premora spet slovenske pokalne prvakinje. FOTO: Damjan Žibert
Najboljši slovenski ekipi zadnjega desetletja sta se prvič na zaključnem turnirju pokala Slovenije pomerili leta 2009, vendar že v polfinalu, v finalu pa je takrat do pokalne lovorike še zadnjič prišel Hit Nova Gorica, danes GEN-I Volley. Že naslednje leto so se Kamničanke in Mariborčanke prvič pomerile v finalu, več uspeha so sicer imele bankirke, ki so prišle do sedmih pokalnih naslovov, Kamničanke do treh, vendar so bile one tiste, ki so se veselile zadnjega finala. Brez kamniško-mariborskega finala smo bili le leta 2015, ko je v Braslovčah Luka Koper v polfinalu presenetila Calcit Volley. Ampak vse to je bila zgodovina.
Za Mariborčanke je to že 18. pokalna lovorika, Kamničanke ostajajo pri treh.
"Kar se samega izida tiče, je bil finale tako za gledalce v dvorani kot za tiste pred televizijskimi zasloni nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi. Žal mi je, da se je tekma končala s poškodbo Lorene Lorber Fijok, ampak tako je v športu. Najtežje je bilo priklopiti v četrtem nizu glave igralk na to, da tekma ni končana. Vodili smo z 2 : 1 v nizih in ni bilo nobenega razloga za paniko. Odločale so male stvari, v četrtem nizu smo po Lorenini poškodbi slabše servirale, vedel pa sem, da moramo ogreti Anamarijo Galić za peti niz, četudi ne bo igrala na svojem položaju, zato je bilo tudi nekaj zmede. Vedel sem, da če bomo dali na igrišče sprejemalko, bomo ravno tako težko prišli do zmage. Malenkost smo tvegali, na koncu se nam je izšlo," je po razburljivem finalu povedal trener Mariborčank Radovan Gačić. "Gledalci so sicer videli dobro odbojko, ampak nam to ne pomaga kaj veliko, saj se nam na žalost ni izšlo. Morda smo ob koncu tekme odločili za dve, tri napačne odločitve, težko je zdaj biti pameten, dejstvo je, da so Mariborčanke slavile. Nova KBM Branik je bila za odtenek boljša, tako da jim za osvojeni naslov lahko samo čestitamo," pa je finalni dvoboj "videl" strateg Kamničank Gregor Rozman.

Gregor Rozman
Gregor Rozman FOTO: Damjan Žibert

Za najboljšo napadalko zaključnega turnirja pokala Slovenije je bila proglašena Olivera Brulec Kostić (Calcit Volley), najboljša blokerka je bila Lucy Charuk (Calcit Volley), prosta igralka Maja Pahor (Nova KBM Branik), Nina Stojilković (Nova KBM Branik) in za najboljšo igralko Anita Sobočan (Nova KBM Branik).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
19. 01. 2020 09.32
-2
To je bila prava reklama za odbojko,na nivoju srednje šole
V SHESHELJ
19. 01. 2020 09.26
+9
Dobre dobre...od zadej...vse...cestitke