Odbojka

Klemen Čebulj: Ekipa je pokazala pravi značaj

Ljubljana, 21. 09. 2019 23.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za slovenskimi odbojkarji je fantastičen uspeh. V osmini finala so s 3:1 ugnali Bolgarijo. Po izgubljenem prvem nizu ni kazalo, da bodo naši tako zanesljivo prišli do zmage, a je nato četa Alberta Giulianija pokazala pravi obraz in povsem zasenčila nemočne Bolgare. Eden od junakov je bil zagotovo Klemen Čebulj, ki je dosegel kar 17 točk.

Klemen Čebulj je bil nerešljiva uganka za Bolgarijo.
Klemen Čebulj je bil nerešljiva uganka za Bolgarijo. FOTO: Damjan Žibert

Bolgari so po velikem preobratu dobili prvi niz in tudi v drugem povedli že s 6:2. Nato je na servis prišel Klemen Čebulj in z delnim izidom 8:0 tlakoval temelje veličastnemu večeru v Stožicah. Po tekmi je 27-letnik izpostavil ekipni značaj: "Zavedali smo se, da gre od tu naprej na izločanje. Ekipa je pokazala pravi karakter, danes smo bili res pravi. Vse je šlo tako, kot smo se dogovorili. Upoštevali smo vse sisteme igre, ki smo jih gojili celotne štiri mesece, in to je rezultat tega."

Srečanje se je obrnilo prav v začetku drugega niza, ko je začetni udarec prevzel eden od junakov sobotnega večera. "Mislim, da je takrat res vse steklo. Ekipa je verjela v uspeh in to je bil razlog, da smo prišli do preobrata," je enega od največjih uspehov slovenske odbojke opisoval Čebulj.

Slovenijo sedaj v četrtini finala čaka Rusija. Ekipi sta se v skupinskem delu že pomerili, ko so Rusi slavili brez izgubljenega niza, a iz naših vrst napovedujejo, da bo v ponedeljek drugače: "Rusijo vsi že nestrpno pričakujemo. Ponovila se je zgodba iz evropskega prvenstva izpred dveh let, ko smo se prav tako srečali v četrtini finala. Upam, da bo tokrat drugače, in da v polfinale napredujemo mi," je še povedal verjetno prvi junak zmage nad Bolgari. Čebulj je namreč prispeval 17 točk, kar je bilo največ na tekmi, od tega pa jih je kar šest dosegel neposredno z začetnega udarca.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
22. 09. 2019 11.09
+7
čebulčk včerej si bil res dober...