Odbojka

Koncilja osvojil francosko prvenstvo

Cannes, 27. 04. 2021 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji slovenski reprezentant Danijel Koncilja se je s Cannesom razveselil naslova francoskih državnih prvakov. V velikem finalu je njegovemu moštvu po zaostanku z 0:1 v zmagah proti Chaumontu uspel preobrat za osvojitev desete lovorike.

Eva Mori
Eva Mori FOTO: Aljoša Kravanja

Na prvem finalnem obračunu, ki ga je Cannes – ta je bil pred tem nazadnje državni prvak leta 2005 – izgubil, je Danijel Koncilja dosegel 13 točk, od tega je vknjižil en as in štiri bloke ob 67-odstotni uspešnosti v napadu. Na drugem srečanju je slovenski srednji bloker in nekdanji reprezentant k zmagi prispeval osem točk (tudi en as in dva bloka), na odločilnem, tretjem dvoboju, ki ga je Cannes znova dobil s 3:2  pa se je 30-letni Žužemberčan ustavil pri desetih točkah, izkazal pa se je predvsem s kar 75-odstotno prodornostjo v napadu. Cannes je sicer po rednem delu zasedal drugo mesto, Chaumont pa četrto.

V Franciji se je končal tudi ženski del prvenstva, ki je nove prvakinje dal po rednem delu. To so postale odbojkarice Mulhousa, medtem ko Eva Mori z Vandoeuvre Nancyjem zadnjega srečanja sezone, tekme 30. kroga proti Marcq-en-Barooeul, ni odigrala. Razplet tega dvoboja sicer ne bi vplival na končno 9. mesto Nancyja.

Jan Kozamernik
Jan Kozamernik FOTO: Aljoša Kravanja

Allianz Milano Jana Kozamernika in Tineta Urnauta je izgubil obračun za 5. mesto v italijanskem prvenstvu in tako ostal brez vstopnice za evropska tekmovanja za prihodnjo sezono. V polfinalu boja za 5. mesto je Allianz Milano s 3:1 premagal NBV Verono. Urnaut je ob 45-odstotni uspešnosti v napadu prispeval 16 točk (en as), medtem ko je bil na sprejemu 36-odstoten, Kozamernik pa se je ustavil pri desetih točkah (en as in blok) ob 67-odstotni uspešnosti v napadu. V odločilnem dvoboju pa so Milančani morali priznati premoč Leo Shoes Modeni. Naš sprejemalec Urnaut je tokrat dosegel 11 točk (en as in blok), pri čemer je v napadu izkoristil 36 % svojih priložnosti, na sprejemu pa je bil 29-odstoten. Reprezentančni srednji bloker Kozamernik pa se je izkazal s štirimi doseženimi bloki in enim asom, sicer pa je skupno v statistiko vpisal devet točk, ob 31-odstotni uspešnosti v napadu.

Drugi dve slovensko obarvani moštvi italijanskega prvenstva, Consar Ravenna, katere dres je nosil Jani Kovačič, in Kioene Padova, za katero je letos igral Tonček Štern, sta obstali v skupinskem delu tekmovanja v boju za 5. mesto.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr. Cat
27. 04. 2021 15.25