Odbojka

Konec samoizolacije: odbojkarji nadaljujejo s pripravami

Ljubljana, 23. 08. 2021 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo. Naši odbojkarji bodo v tem tednu odigrali tudi pripravljalni tekmi s Katarjem in Merkur Mariborom. Prvenstvo se bo začelo 1. septembra, naši fantje pa bodo prvo tekmo odigrali 3. septembra proti gostiteljici Češki. Prenose za EP si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

Alberto Giuliani
Alberto Giuliani FOTO: Aljoša Kravanja

Odbojkarji so po odličnih predstavah v premiernem nastopu v Ligi narodov, ko so osvojili odlično četrto mesto, imeli nekaj počitka, konec julija pa so se znova zbrali z mislijo, da se kar najbolje pripravijo na prihajajoče evropsko prvenstvo. Potem ko je reprezentančna zdravstvena služba na četrtkovem rednem testiranju pri enem od članov reprezentance odkrila primer okužbe s covidom-19, izbrana vrsta pa se je v luči odgovornega in preventivnega ravnanja za nekaj dni umaknila v samoizolacijo, bodo odbojkarji le nadaljevali s treningi. V dopoldanskih urah so že opravili testiranje, vsi izidi so bili negativni. Popoldne bo reprezentanca trenirala v Ljubljani, jutri pa bo nekaj pred 15. uro odigrala tudi pripravljalno tekmo s Katarjem. Slednja se bo odvijala po prilagojenem formatu. V petek se bodo slovenski odbojkarji v Stožicah pomerili še z ekipo Merkur Maribora, v soboto, ponedeljek in torek bodo varovanci Alberta Giulianija še trenirali ter v torek popoldne odpotovali proti Češki.

Pred našimi odbojkarji je tako še dober teden priprav, evropsko prvenstvo pa se bo zanje začelo v petek, 3. septembra, ko se bodo v okviru tekmovalne skupine B v Ostravi srečali z gostitelji, Čehi. V soboto bo sledil obračun s Črno goro, po dnevu premora pa po vrsti še tekme z Belorusijo, Bolgarijo in Italijo. Evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 1. septembra, bo sicer potekalo v štirih državah, na Poljskem, Češkem, Finskem in v Estoniji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.