Odbojka

Koroška naveza Čebulj-Urnaut obljublja: Naredili bomo vse, da se uvrstimo v finale

Ljubljana, 24. 09. 2019 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po ponovitvi zgodovinskega uspeha izpred štirih let, ko so v Bolgariji slovenski odbojkarji posegli po srebrni medalji, našo državo znova preveva odbojkarska mrzlica. Evforijo po uvrstitvi v polfinale poskušata vsaj malo umiriti Klemen Čebulj in Tine Urnaut, ki poudarjata, da bo treba kmalu pozabiti na ruski skalp, saj slovenske odbojkarje v četrtek čaka nov izziv. V polfinalu se bodo za poraz izpred slabega meseca dni poskušali oddolžiti Poljakom.

Slovenska pravljica na EP v odbojki se nadaljuje. Po skupinskem delu, ki s porazoma proti Severni Makedoniji in Rusiji ni vlival preveč upanja pred nadaljevanjem, so v izločilnih bojih Eurovolleyja Slovenci nanizali skalp tako Bolgarov kot tudi Rusov, evforiji pa v državi na sončni strani Alp ni videti konca. Pred četrtkovim polfinalnim dejanjem, ko se bodo Slovenci zoperstavili še eni evropski odbojkarski velesili, poskušata Korošca v reprezentanci, sprejemalca Tine Urnaut in Klemen Čebulj, umiriti strasti med slovenskimi navijači.

Klemen Čebulj poudarja, da bo proti Poljski treba odigrati še bolje kot proti Rusiji.
Klemen Čebulj poudarja, da bo proti Poljski treba odigrati še bolje kot proti Rusiji. FOTO: Damjan Žibert

Slovenci se bodo v četrtek odbojkarjem Poljske poskušali oddolžiti za poraz izpred slabega meseca dni, ko so bili "Orli" s 3:1 boljši na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu. "Danes bomo še proslavili to zmago, nato pa kmalu znova stopili na realna tla, saj nas čaka izjemno zahteven obračun. Proti Poljski bomo morali za uspeh pokazati še boljšo predstavo kot danes," je kljub zgodovinskemu uspehu zrelo razmišljal 27-letni Čebulj.

Kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut, ki je bil tudi proti Rusiji eden izmed najboljših posameznikov naše izbrane vrste, pa je dodal še, da si želijo finalno vstopnico. "Ko stopimo v garderobo, je za nas slavja konec. Takrat bo nastopil čas, da se že posvetimo naslednjemu nasprotniku. Naredili bomo vse, da se uvrstimo v finale v Parizu. Danes je zmaga najslajša. Pred takšnim občinstvom je vse mogoče. Vemo, da smo sposobni premagati vsakogar. Danes smo imeli stalnost, bili smo natančni v težkih situacijah. Rusi imajo najmočnejši blok in težko je napadati, če nisi natančen. Ko smo bili natančni, smo dobro zaključevali napade. To smo danes zelo dobro oddelali, tudi mi pa imamo vrhunsko blok obrambo. Ne spomnim se, da bi nas kdo razbil, tudi danes smo jih zaustavili in si priborili protinapade ter zaključili."

 

 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
25. 09. 2019 07.34
+2
Prav odbojka je dokazala, kaj vse smo sposobni doseči, če, kot eden stopimo skupaj.
gasilec78
24. 09. 2019 09.22
+15
Bravo naši. Brez Koroških pjebov smo povprečna reprezentanca. Korošci kdaj če ne zdaj pritisnit na DARS in vlado hočmo cesto takoj, če ne Tineta in Klemna pokličemo iz reprezentance :) mal heca;). Upam in verjamem da z tako igro padejo še Poljaki in potem po zlato v Pariz.
Maxx365
24. 09. 2019 09.24
+9
Ne pozabit še na enega člana reprezentance iz Koroške, Saše Štalekerja.
Nori?ani
24. 09. 2019 08.57
+10
Vitezi Korotana.
nitiniti
24. 09. 2019 08.34
+14
kdor visoko leta, visoko pristane, bravo fantje samo naprej
Maxx365
24. 09. 2019 08.52
+9
luzarf@arcor.de
24. 09. 2019 07.20
+36
uspeh je že do sedaj velik, škoda bi bilo da sedaj izgubimo proti polski? ampak stari pregovor pravi! gdor visoko leti nisko pade, torej pamet v glavo,za veselje bo še dosti časa? tudi drugi znajo igrati.
Cesar Millan - Vodja krdela
24. 09. 2019 07.29
+48
Tako je bil sem skleptik ,kajti šport je zmejaj ne predvedljiv danes ti gre jutri je drugače !!! Fantom kapo dol in globok priklon samo tako naprej !!