Odbojka

Kozamernik: V zahtevnih trenutkih se pokaže zmagovalna miselnost

Ljubljana, 12. 09. 2023 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za slovenskimi odbojkarji je izjemno uspešnih 14 dni letošnjega evropskega prvenstva. V bolgarski Varni so namreč varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja dobili vseh sedem tekem, pet v skupinskem delu tekmovanja ter dve na prvih stopničkah izločilnih bojev – proti Turčiji v osmini finala in Ukrajini v četrtfinalu. V naslednjih dneh pa bo postalo jasno, ali bo zdajšnji rod slovenske odbojkarske reprezentance uspel uresničiti največje sanje in osvojiti odličje najžlahtnejšega leska.

Slovenska odbojkarska izbrana vrsta je že pripotovala v italijansko prestolnico, kjer bodo od četrtka do sobote potekali zaključni boji evropskega prvenstva.

Po stoodstotnem izkupičku v Varni je napočil čas za sklepno dejanje, ki bo podalo odgovor na vprašanje, ali je zdajšnji izjemno uspešni slovenski odbojkarski rod zmožen storiti še tisti zadnji korak in zavzeti evropski odbojkarski prestol. "V zadnjih osmih letih, ko smo kar trikrat postali evropski podprvaki, nam je v finalu vselej nekaj malega zmanjkalo. Tokrat pa menim, da smo pripravljeni storiti še tisti zadnji korak k uresničitvi tako želenega cilja. Celotno poletje smo garali za najvišje cilje, se odrekali marsičemu, zato bomo v Rimu storili vse, kar je v naši moči, da zmagamo še dve tekmi," je po četrtfinalni zmagi nad Ukrajino med drugim dejal odlični srednji bloker slovenske reprezentance Jan Kozamernik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Tako Turke kot Ukrajince smo premagali s potrpežljivo in preudarno igro. Še posebej smo se izkazali v kritičnih trenutkih, ko nam nič ni šlo od rok. To je odlika vrhunskih ekip, kar Slovenija v zadnjih letih nedvomno je. Če bomo še bolj strnili svoje vrste, se lahko nadejamo lepih stvari tudi v Rimu," je prepričan Kozamernik, eden naših najboljših posameznikov v skupinskem delu tekmovanja v Varni. 

"Ko si enkrat v polfinalu, je pravzaprav vseeno, proti komu igraš za kolajno. Zdaj, ali bodo to Poljaki ali Srbi, mi na to nimamo vpliva. Vem samo to, da bo ta reprezentanca znova dala vse od sebe in skušala spisati novo slovensko športno pravljico. Do zdaj smo jih že nekaj," je še pristavil novi član italijanskega Trentina.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krjavelj
12. 09. 2023 14.16
v bistvu tukaj samo ti pametuješ.....iz kavča seveda
Ronald Finch
12. 09. 2023 13.24
-4
Ja, a navadno ko začnete pametovat, se vse sesuje v prah... Torej, greste v Rim, a dvakrat ni za reči, da vse izgubite... Poljaki niso Ukrajina... 😉
Naj bi
12. 09. 2023 11.51
+0
Bo to kdo prenašal?
Q 10
12. 09. 2023 12.54
+3
Komentator aligator
12. 09. 2023 12.55
+5