Odbojka

Lebedew na klopi Slovenije debitiral z zmago

Ljubljana, 20. 05. 2022 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška izbrana vrsta je v Ljubljani igrala prvo pripravljalno tekmo v letošnji sezoni. Tekmeci naših odbojkarjev so bili Hrvati, zmage s 3:0 so se veselili varovanci Marka Lebedewa, ki je tako z zmago debitiral na slovenski klopi.

Mark Lebedew
Mark Lebedew FOTO: Aljoša Kravanja

Slovenski selektor Mark Lebedew je uvodno pripravljalno tekmo letošnje sezone proti Hrvaški začel s standardnimi člani naše zasedbe, Alenom Pajenkom, Tončkom Šternom, Janijem Kovačičem in Janom Klobučarjem, v skladu z napovedmi pa so priložnost za dokazovanje dobili še Črtomir Bošnjak, Janž Janez Kržič in Uroš Planinšič. V prvem delu prvega niza so imeli za odtenek več pobude hrvaški odbojkarji, ki so pri 6:8 prvič povedli z dvema točkama razlike, a sta na Kržičev servis Štern z napadoma in Pajenk z blokoma hitro poskrbela za preobrat, ki mu je sledilo vodstvo naših z 12:9. Po nekaj zaporednih napakah slovenske vrste so se v ospredje prebili gostje, v končnico pa sta ekipi vstopili poravnani pri 20 točkah. Klobučar in Štern sta poskrbela za rezultat 24:22 in prvo zaključno žogo, drugo je izkoristil Štern.

V drugem nizu smo spremljali podoben začetek, le da je ritem igre tokrat narekovala naša reprezentanca, še vedno v enaki zasedbi kot v prvem nizu (8:5). Planinšič je žoge enakomerno razporejal med svoje napadalce, Slovenija pa je ves čas ohranjala dve točki naskoka. Pri 15:14 so se Hrvati sicer povsem približali, a sta Klobučar in Štern pri 17:14 razliko spet povečala na tri točke. Varovanci Lebedewa, ki je v igro poslal še Gregorja Pernuša in Nika Mujanoviča, so zbrano odigrali tudi malce bolj napeto končnico in slavili s 26:24.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski strateg je tudi v tretjem nizu vztrajal pri začetni postavi, ki si je po uvodnih 5:5 hitro priigrala prednost, predvsem po zaslugi napada in dveh zaporednih blokov Šterna za 12:7, svoje sta ob mreži dodala še Pajenk in Klobučar. Kovačič je bil še naprej dober v obrambi, Kržič pri servisu. Po vodstvu naših s 16:11 je sledil krajši niz točk tekmecev, ki ga je prekinil Bošnjak. Drugi del niza je bil povsem v znamenju Slovencev, ki so s Šternovima asoma slavili s 25:17.

Reprezentanca Slovenije: Štern T., Pajenk, Planinšič, Bošnjak, Košenina, Štalekar, Okroglič, Klobučar, Kovačič, Štern Ž., Videčnik, Možič, Kržič, Mujanovič. Selektor: Mark Lebedew.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.