Odbojka

Madžarke v Kamniku nadigrale Mariborčanke, ACH do 13. lovorike

Kamnik, 17. 03. 2023 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
0

Petkov dan je bil rezerviran za finalni tekmi odbojkarske lige MEVZA. Na ženski strani so se igralke Nove KBM Branik pomerile z madžarsko ekipo Swietelsky Bekescsaba. Uspešnejše so bile Madžarke, ki so dobile vse tri nize (25:17, 27:25, 25:16). Mariborčanke so bile po rednem delu četrte, v polfinalu so premagale najboljšo ekipo rednega dela Calcit Volley. Poleg tega so v rednem delu ekipo iz finala odpravile z rezultatom 3:0. Na moški strani sta se v slovenskem finalu v Kamniku pomerili ekipi Calcit Volley in ACH Volley. Tudi tokrat so bili uspešnejši Ljubljančani, ki so v zrak dvignili že 13. lovoriko v tem tekmovanju. Rezultat je bil 3:1 (23:25, 25:18, 25:22, 25:23). Najkoristnejši igralec je postal Nikola Gjorgiev, ki je dosegel 24 točk.

Mariborčanke so pretekli vikend slavile zmago v finalu Pokala Slovenije. Zmagovalni ritem so zagotovo želele prenesti tudi na tekmo finala Srednjeevropske lige (MEVZA), kjer so nazadnje slavile leta 2015. Žal so se Madžarke izkazale za premočne nasprotnice, tako da Mariborčanke ostajajo pri štirih naslovih.

Odbojkarice Nove KMB Branika so letos osvojile pokalno lovoriko.
Odbojkarice Nove KMB Branika so letos osvojile pokalno lovoriko. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav so v tekmo bolje vstopile odbojkarice iz Slovenije, pa so Madžarke kasneje povedle in prednosti niso izpustile do konca niza. Prvi niz so tako Madžarke zaključile z rezultatom 25:17. Začetek drugega niza je bil sicer precej izenačen, kar se je kazalo tudi na rezultatu. V nadaljevanju so Mariborčanke povedle (13:11), toda Madžarke so kmalu izenačile in nato tudi spet vodile. Napet zaključek drugega niza, kjer je bil rezultat izenačen tako na 21. in 22. kot tudi na 24. in 25. točki, se je na koncu zopet bolje končal za Madžarke (27:25). Igralke Nove KBM Branik so sicer imele tri zaključne žoge, a tega niso uspele unovčiti. Tudi v tretjem nizu so bile boljše Madžarke, začetek niza je še bil izenačen – Iza Mlakar je z odličnim servisom izenačila na četrti točki – nato pa so nasprotnice vzele stvari v svoje roke in povedle. Priigrale so si prednost šestih točk (16:10), kar je Mariborčanke postavljalo v kar precej težak položaj. Ob koncu tretjega niza je na semaforju pisalo 25:16. Preveč napak v polju so nasprotnice znale izkoristiti, zato so na koncu zasluženo dvignile pokalno lovoriko. "Ja, najprej sem zelo ponosna, da smo osvojile pokal. Ko sem se vrnila (iz športnega pokoja), da smo dvignile nivo igre. Danes naša predstava ni bila najboljša, nasprotnice so zasluženo zmagale. Seveda pa upam, da bomo igro samo nadgrajevale, vse do finala državnega prvenstva," je po tekmi nekoliko razočarana dejala Iza Mlakar. Pri zmagovalkah sta Marta Drpa in Dorottya Bodnar zbrali po 14 točk.

Odbojkarji kluba ACH Volley so v tem tekmovanju nesporni vladarji, saj so naslov osvojili že dvanajstkrat (2007, 2008, 2010, 2011, 2013, 2014, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2022). V petek pa so v zbirko dodali še 13.

Na drugi strani odbojkarji iz Kamnika te lovorike še nimajo. Tudi zaradi tega so na domačem terenu samozavestno vstopili v igro in nadzorovali tempo skozi celoten prvi set. Na koncu so sicer po tesni končnici prvega niza, kjer je bil rezultat izenačen tako na 22. kot tudi na 23. točki, zmagali s 25:23.

V drugem nizu so Ljubljančani nekoliko stopili na plin, kar se je odražalo na igri, prednjačili so tako na začetnem udarcu kot tudi na mreži. Prednost so ohranjali skozi celotno igro, na koncu je bil rezultat 25:18, igra pa poravnana na 1:1. Čeprav je bil začetek tretjega niza precej enakovreden, pa so bili Ljubljančani tudi tokrat na koncu uspešnejši. Tudi v tem nizu sicer ni manjkalo napetosti, še posebej v njegovem izteku. Rezultat je bil na koncu 25:22. Gostje iz Ljubljane so tako potrebovali le še niz, ki jih je ločil od vnovične lovorike tega tekmovanja. Seveda ničesar niso prepuščali naključju in tudi v četrtem nizu, ki je bil sicer zelo tesen, zmagali z rezultatom 25:23. V letošnji sezoni so Ljubljančani dobili prav vse medsebojne obračune. Pri Kamničanih je Luis Tomas Sosa dosegel 25, Daniel Aponza pa 12 točk."Eden od naših ciljev je bil, da osvojimo tudi srednjeevropsko ligo. Način, kako smo prišli do nove lovorike, niti ni pomemben. Pomembno je, da smo ohranili ritem nepremaganosti na domačih tleh in v srednjeevropski ligi že drugo leto zaporedoma. Ekipa je še enkrat dokazala, da ima zmagovalni karakter, in če smo z rezultatom lahko zadovoljni, smo z igro vseeno nekoliko manj. V prvem nizu smo naredili preveč napak na lahkih žogah, tudi v obrambi nismo polovili nekaj žog, ki bi jih lahko, toda že v končnici tega niza smo se začeli vračati v igro," je po tekmi povedal Radovan Gačič, trener ACH Volleyja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.