Odbojka

Mariborčani uspešni tudi na Slovaškem, do zmage tudi ACH

Bratislava, 13. 10. 2021 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski državni prvaki, odbojkarji Merkur Maribora, nadaljujejo zmagoviti niz. V svojem tretjem obračunu srednjeevropske lige so še tretjič zmagali, tokrat so s 3:1 (20, 23, -23, 12) v gosteh premagali VKP Bratislavo.

Čeprav varovanci Sebastijana Škorca v Bratislavi niso igrali v polni postavi, so brez večjih težav prišli do nove zmage, s katero so zadržali vodilni položaj na lestvici. Vrhunske predstave sicer niso pokazali – v njihovi igri je bilo precej nihanj – a so bili v prav vseh elementih boljši od tekmecev, tako da ni bila zmaga nikoli ogrožena.

Mariborčani nadaljujejo niz dobrih iger.
Mariborčani nadaljujejo niz dobrih iger. FOTO: Aljoša Kravanja

Že začetek tekme je pokazal, da je premoč v kakovosti na strani gostov. Hitro so si priigrali vodstvo z 9:5, toda domači so rezultat z dobrimi servisi spreobrnili v svojo korist. A vodstvo 11:10 je bilo njihovo zadnje v nizu. As Uroša Planinšiča je prednost vrnil na stran Štajercev, do konca niza pa je ti niso več izpustili iz rok.

Tudi v drugem nizu so gostje nekajkrat že zanesljivo vodili, nazadnje z 22:18, toda nato naredili nekaj napak, tako da so domači s štirimi zaporednimi točkami izenačili. Toda nato je reči v roke vzel Ahmed Ihbajri, njegove tri točke v napadu so zadostovale za vodstvo 2:0.

Tudi v tretjem nizu ni šlo brez nihanj in na koncu so ga Slovenci celo izgubili, kar pa jih je tako zelo razjezilo, da so tekmece v četrtem povsem "razbili." V mariborski vrsti sta bila z 21 točkami najučinkovitejša Ihbajri in Žiga Donik.

ACH zanesljiv v Zwettlu
Odbojkarji ACH Volleyja so na vnaprej odigrani tekmi 6. kroga srednjeevropske lige v Zwettlu s 3:0 (13, 21, 14) premagali domači Union Raiffeisen Waldviertel. 

Odbojkarji ACH Volleyja so zadnja dva naslova srednjeevropskih prvakov osvojili v Zwettlu, zato se v ta avstrijski kraj radi vračajo. Tokrat so tja prišli brez Matica Videčnika in Jureta Okrogliča, kar pa se v igri ni poznalo. Od nerazpoloženih Avstrijcev so bili boljši v vseh pogledih in zasluženo vknjižili drugo zmago v tem tekmovanju.

Domači v prvem nizu niso nudili nikakršnega odpora, v drugem pa so se vendarle zbudili. Do izida 20:21 so bili povsem enakovreden tekmec, v končnici pa so Ljubljančani zaigrali bolj požrtvovalno v obrambi, posledica so bile tri zaporedne točke, nekaj trenutkov pozneje pa tudi dobljeni niz.

V tretjem nizu so se domači še držali do izida 6:6, nato pa je sledil njihov potop. Z delnim izidom 8:1 so gostje ušli, do konca pa kljub temu, da so v igro vstopili tudi rezervisti, razliko še povečali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.