Odbojka

Mariborčankam 18. pokalna zvezdica

Kamnik, 18. 01. 2020 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarice Nove KBM Branika so po letu premora spet slovenske pokalne prvakinje. V finalu zaključnega turnirja v Kamniku so po izenačenem boju in pravi drami s 3:2 (21, -19, 24, -17, 15) premagale lanske zmagovalke, igralke Calcita Volleyja. Za Mariborčanke je to že 18. pokalna lovorika, Kamničanke ostajajo pri treh.

Prvi trije nize so se odločali v zadnjem delu.
Prvi trije nize so se odločali v zadnjem delu. FOTO: Damjan Žibert

Finale v zadnjih letih najboljših slovenskih ženskih ekip je bil izredno zanimiv, poln preobratov. Po vodstvu z 2:1 se je Mariborčankam na začetku četrtega niza poškodovala odlična sprejemalka Lorena Lorber Fijok. To je postilo posledice, četrti niz so gladko izgubile, toda v petem le strnile svoje vrste, v najpomembnejših točkah ohranile mirnost in se na koncu veselile težko prigarane zmage.

Prvi trije nize so se odločali v zadnjem delu. Prvega so sicer bolje začele Kamničanke, povedle s 6:3, a so gostje hitro vzpostavile ravnotežje, prešle v vodstvo, ki so ga držale večji del niza. Na 20. točki sta bili ekipi poravnani, as Lorene Lorber Fijok je pomenil vodstvo Nove KBM Branika za dve točki, z dvema zaporednima točkama Anite Sobočan so si bankirke zagotovile tri zaključne žoge, z blokom je že prvo izkoristila Nina Stojiljković.

Dramo je napovedal tretji niz, v katerem so Štajerke sicer povedle, a je bilo kmalu izenačeno.
Dramo je napovedal tretji niz, v katerem so Štajerke sicer povedle, a je bilo kmalu izenačeno. FOTO: Damjan Žibert

Če je bil v prvem nizu blok izrazito na strani gostij, pa je bil v končnici drugega niza element, ki je močno vplival, da je prišlo do izenačenja. Po vodstvu z 21:19 je Kamničankam najprej večjo prednost priborila Olivera Kostić Brulec, blok Charukove je pomenil vodstvo s 23:19, Kostić Brulčeva ga je nato še povišala, izenačenje pa je potrdil blok Tine Kaker.

Dramo je napovedal tretji niz, v katerem so Štajerke sicer povedle, a je bilo kmalu izenačeno. Nova KBM Branik je ob koncu povedla s 24:22, zaključni žogi so domače ubranile, nato še tretjo, pri četrti pa jim je sreča obrnila hrbet, po servisu Ane Mojce Krajnc je žoga zadela mrežo in se odbila v polje Gorenjk in Štajerke so povedle z 2:1.

Za Mariborčanke je to že 18. pokalna lovorika, Kamničanke ostajajo pri treh.
Za Mariborčanke je to že 18. pokalna lovorika, Kamničanke ostajajo pri treh. FOTO: Damjan Žibert

A nato dobile hud udarec. Na začetku četrtega niza si je pri napadalni akciji Lorberjeva Fijokova poškodovala koleno, pri pristanku na tla križne vezi niso zdržale, tako da so jo morali odnesti z igrišča. Trener Radovan Gačič je moral opraviti nekaj korekcij v sami ekipi, na mesto korektorja je vstopila Anamarija Galić, na mestu poškodovane sprejemalke pa je zaigral do takrat korektorica Maja Košenina. Ekipa je potrebovala kar nekaj časa, da je prebrodila šok, k sebi je prišla šele v "tie breaku".

Tudi ta je bil izenačen od začetka do konca. Prvo zaključno žogo so imele državne prvakinje, nato se je prednost preselila na stran branilk pokalnega naslova, druge priložnosti za zmago pa gostje niso izpustile iz rok, zadnjo točko je prispevala Ela Pintar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maršal Broz
20. 01. 2020 07.34
-1
Lušne bejbe.
za bojši jutri
19. 01. 2020 18.39
+2
Čestitke Mariborčankam