Odbojka

Medla Slovenija zaključila SP s porazom proti Avstraliji

Bologna, 23. 09. 2018 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta je svoj premierni nastop na svetovnih prvenstvih zaključila s porazom proti reprezentanci Avstralije z izidom 2 : 3 v nizih. Izbranci selektorja Slobodana Kovača so vnovič storili preveč tehničnih napak, kar so srčni Avstralci znali izkoristiti in po zaostanku z 2 : 1 uspeli priti do zaslužene zmage.

Slovenski odbojkarji so zbor najboljših reprezentanc na svetu v Italiji zaključili s štirimi zmagami in štirimi porazi. Toda zadnji proti Avstralcem spada med tiste, ki bi se lahko oziroma moral preprečiti. Varovanci selektorja Slobodana Kovača so namreč že ob samem vstopu v dvoboj kazali znake nasičenosti in dejstva, da dvoboj z Avstralijo v rezultatskem smislu ne odloča več o ničemer. 

Temu primeren je bil tudi vložek na začetku prvega niza, ki je pripadel odbojkarjem v svetlejših dresih. Šele v drugi polovici tega dela igre so se Slovenci z nekaj atraktivnimi točkami uspeli približati in ob koncu tudi preobrniti izid v svojo korist (25 : 23). Avstralija je v drugi niz vstopila še pogumneje kot v prvega, s pravočasnim blokom in visokim odstotkom izkoristka napadov so se hitro odlepili od nezbranih Slovencev, ki so v nekem trenutku zaostajali že za ogromnih osem točk (18 : 10). Do konca so se sicer uspeli približati in nekoliko popraviti pogled na semafor, na katerem je pisalo 25 : 20 za Avstralijo oziroma izenačenje na 1 : 1 v nizih. Po odličnem tretjem nizu, ki so ga slovenski odbojkarji dobili prepričljivo s 25 : 19, je sledil nov padec Kovačevih varovancev v četrtem, v katerem zopet niso našli pravega ritma. Preveč je bilo razglašenosti in tehničnih napak pri podajah in zaključnih udarcih pri mreži, kar so naši tokratni tekmeci izkoristili za izenačenje v nizih na 2 : 2.

Slovenski odbojkarji tokrat niso imeli svojega dne.
Slovenski odbojkarji tokrat niso imeli svojega dne. FOTO: FIVB

Zaslužen poraz Slovenije
O zmagovalcu je odločal zlati peti niz, ki je do izida 8 : 8 napovedoval razburljiv zaključek, a so nato Avstralci pobegnili na + 3 (11 : 8), od koder poti nazaj v tekmo za slovensko izbrano vrsto ni bilo več. Razočaranje v slovenskem taboru po nepotrebnem porazu, ki mu bo odščipnil nekaj pomembnih točk v boju za čim boljše izhodišče v sklopu kvalifikacij za naslednje olimpijske igre v Tokiu, je bilo razumljivo veliko.

"Odigrali smo katastrofalno tekmo v vseh segmentih igre. To ni bila Slovenija, ki smo jo vajeni iz preteklih tekem. Če smo proti Brazilcem kljub prepričljivemu porazu prikazali solidno igro, pa smo tokrat proti premagljivemu tekmecu pokazali bistveno premalo," je bil po četrtem porazu na SP razočaran izkušeni podajalec Dejan Vinčić.

Svetovno prvenstvo v odbojki, skupina F, 3. krog, izid:

Slovenija - Avstralija 2 : 3 (25 : 23, 20 : 25, 25 : 19, 22 : 25, 11 : 15)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

//////93
23. 09. 2018 20.04
+15