Odbojka

Metod Ropret: Nekaj smo morali spremeniti

Ljubljana, 08. 08. 2022 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š., M.F.
Komentarji
5

Pri slovenski moški odbojkarski reprezentanci je slabe tri tedne pred domačim svetovnim prvenstvom prišlo do nepričakovane spremembe na mestu selektorja. Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) ni bil zadovoljen s tem, kako je bila reprezentanca videti v Ligi narodov in na začetku priprav, zato se je odločila za zamenjavo, o tem je za medije spregovoril predsednik OZS Metod Ropret.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Odbojkarska šok terapija, ki odmeva v svetu
    02:17
    Iz 24UR: Odbojkarska šok terapija, ki odmeva v svetu
  • Izjava predsednika OZS Metoda Ropreta o menjavi trenerja članske reprezentance
    01:33
    Izjava predsednika OZS Metoda Ropreta o menjavi trenerja članske reprezentance

Avstralca Marka Lebedewa bo zamenjal priznani romunski strokovnjak Gheorge Cretu, ki se bo s fanti in tudi predstavniki zveze prvič srečal na torkovem treningu. Pogovori med njim in predsednikom zveze Metodom Ropretom so zadnje štiri dni potekali le po telefonu, in čeprav se v živo še nista srečala, je Romun že navdušil predsednika.

"Hitro se je dalo videti njegove kakovosti in verjamem, da je pravi za našo ekipo. Takoj je bil pripravljen sprejeti posel, pri tem pa sploh ni spraševal o denarju. Še zdaleč nisva dorekla vseh podrobnosti, nimava niti prave pogodbe, dogovorila sva se le za vodenje ekipe na svetovnem prvenstvu, verjamem pa, da se bomo z njim dogovorili o daljšem sodelovanju. Zaenkrat lahko rečem, da smo imeli z Lebedewom pogodbo za eno leto z možnostjo podaljšanja, tako da nas sprememba ne bo veliko stala. Verjamem, da nam bo prinesla samo finančni plus. Lahko vam povem, kaj mi je Romun, ki ga mimogrede kličejo Gani, dejal: V Stožicah vedno zmagujem, tudi zdaj verjamem, da bom," je v Bohinju, kjer je na nekakšnih delovnih počitnicah, dejal Ropret.

Predsednik je potrdil, da so se o zamenjavi pogovarjali že po Ligi narodov, v kateri reprezentanca z desetim mestom ni izpolnila cilja, a takrat so se odločili, da Avstralcu zaradi okoliščin, v katerih je maja in junija delala ekipa, dajo še nekaj časa. Čeprav so igralci zatrjevali, da so se treningi izboljšali in da se ekipa kaže v boljši luči, pa je strokovni svet menil drugače. V ekipi naj bi manjkal ekipni duh, ki je bil zdaj njen zaščitni znak.

"Morali smo nekaj na hitro storiti. Poklical sem Cretuja, pojavila se je možnost za sodelovanje, lahko rečem, da v prvem naboru možnih zamenjav za Alberta Giulianija tako zvenečih imen nismo imeli. Če se ne bi pojavila možnost, da Cretu pride k nam, najbrž zamenjave niti ne bi bilo. Nismo se pogovarjali z nobenim drugim strokovnjakom," trdi Ropret, ki se strinja, da je z zamenjavo tako malo časa pred prvenstvom veliko tvegal.

"Najbrž nikoli ne bomo vedeli, ali smo ravnali prav. A vse, kar smo počeli, smo počeli s tem namenom, da ekipo dvignemo na višjo raven. Imam pa zelo dober občutek. Cretu je človek z izredno veliko pozitivne energije, njegovi rezultati niso slučajni, verjamem, da fantom lahko da tisto, kar jim še manjka. Mi ogromno imamo, imamo potencial, izkušeno ekipo in igralce na klopi, ki lahko vskočijo v vsakem trenutku. Za top rezultat pa se potrebuje tisto nekaj več. Verjamem, da smo z novim selektorjem to dobili," je o pravilnosti svoje odločitve prepričan Ropret.

Starega selektorja je o odločitvi obvestil šele danes, saj njega in ekipe, preden ni postalo dokončno jasno, da v Slovenijo prihaja Cretu, ni hotel vznemirjati. "Lebedew je izrazil presenečenje in razočaranje. V nekem smislu sem se mu kar opravičeval, vsekakor pa sem se mu iskreno zahvalil za vse, kar je v tem času naredil. Zavedam se, da je to, kar smo zdaj storili, nek precedens. To ni običajno, ampak pred domačim prvenstvom res nismo želeli nobene reči prepustiti naključju," pravi Ropret.

Metod Ropret
Metod Ropret FOTO: Damjan Žibert
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ReAnDa
08. 08. 2022 20.57
...in sprejemalci naj si dajo pregledati očesno dioptrijo.
Dinho8O
08. 08. 2022 19.36
+1
Rokometna zveza bi se lahko kaj naucila.
Pepo Bolcev
08. 08. 2022 18.30
+2
Ena redkih take vrste menjav, ki je bila po moje nujna. Tudi izbira novega trenerja je odlicna. Super je tudi, da se je vse skupaj zgodilo s soglasjem igralcev.
slovenka62
08. 08. 2022 18.14
+4
Pravilno.Potem bomo videli a je bila prava odločitev!!
Stinger
08. 08. 2022 18.06
+4
Že v startu ste vedeli, da to ni to ampak ... ok bolje pozno kot nikoli.