Odbojka

Odbojkarice dobile tekmice za EP: 'V Črno Goro z visokimi cilji'

Ljubljana, 03. 09. 2020 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska reprezentanca do 17 let bo oktobra nastopila na evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila Črna Gora. Žreb na sedežu Evropske odbojkarske zveze (CEV) je našim dekletom namenil nastope v prvi skupini, v kateri bodo igrale skupaj z Italijo, Turčijo in Bolgarijo.

Samo Miklavc po končani evropski ligi
Samo Miklavc po končani evropski ligi FOTO: POP TV

Slovenska izbrana vrsta bo v Podgorici branila visoko četrto mesto, ki so ga dekleta pod vodstvom Žive Cof osvojila na lanskem evropskem prvenstvu v Italiji in na Hrvaškem, ko so zaostala le za Turkinjami, Italijankami in Rusinjami. Mlade odbojkarice, ki jih zdaj vodi Samo Miklavc, so s pripravami na prvenstvo, ki bo na sporedu med 1. in 9. oktobrom, že začele, v našem taboru so s potekom treningov za zdaj zelo zadovoljni: "S pogoji za delo in z dozdajšnjim delom priprav smo zelo zadovoljni. Vse poteka kot smo si začrtali. Kljub dolgem premoru brez treningov in tekem so igralke zelo dobro pripravljene, so v dobri fizični kondiciji in tudi psihološko so pripravljene na evropsko prvenstvo. Za zdaj delamo še po sklopih, v nadaljevanju bomo vse skupaj strnili in začeli tudi z uigravanjem," je uvodoma za uradno spletno stran dejal Miklavc. Naša dekleta bodo igrala v močni prvi skupini, v kateri bodo nastopile kar tri od štirih reprezentanc, ki so se lani uvrstile v polfinale, ob Sloveniji še evropske prvakinje Turkinje in podprvakinje Italijanke, žreb pa je naši izbrani vrsti namenil še Bolgarijo, Slovaško in Črno Goro. "Reprezentanca ima kakovost, kar je dokazala s četrtim mestom na lanskem evropskem prvenstvu in tudi letos v Podgorico odhajamo z visokimi cilji. Glavne favoritinje v skupini so Turkinje, za njimi Italijanke, a tudi mi se lahko vmešamo v boj za najvišja mesta. Za zdaj je odprto tudi to, ali bo vseh dvanajst reprezentanc prišlo v Črno Goro. Ne glede na vse bosta naši glavni orožji ekipni duh in kolektivnost. Dekleta so v zares dobrih odnosih, naše nosilke igre bodo v letošnji sezoni igrale v prvih ligah, tudi sicer pa smo s štabom zaznali velik napredek na tehnični in fizični ravni. Pomembna bo uigranost, sploh, ker nobena ekipa še ne bo v pravem tekmovalnem ritmu," je še dodal slovenski selektor.

Odbojkarska reprezentanca do 17 let
Odbojkarska reprezentanca do 17 let FOTO: OZS

V drugi skupini se bodo v boj za odličja podale reprezentance Rusije, Belorusije, Nemčije, Srbije, Romunije in Poljske. Slednji je mesto med najboljšo dvanajsterico pripadlo potem, ko je nastop v Črni Gori odpovedala Finska.

Prvenstvo v Podgorici bo potekalo v skladu s strogimi higienskimi in zdravstvenimi protokoli, ki jih bodo morale upoštevati vse reprezentance. Evropska zveza je avgusta v BiH in na Hrvaškem uspešno izpeljala evropsko prvenstvo do 19 let, septembra pa bosta v Italiji in na Češkem na sporedu še prvenstvi do 18 in do 20 let. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.