Odbojka

Monza potrdila vlogo favorita, Calcit v Kamniku potrebuje velik preobrat

Monza, 05. 02. 2019 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarice Calcita Volleyja so na prvi tekmi četrtfinala pokala challenge v gosteh morale priznati premoč domači ekipi Saguella Monza, ki je zmagala s 3:0. Povratna tekma bo v sredo v Kamniku.

Kamničanke bodo morale pokazati veliko več na povratnem obračunu v domači dvorani.
Kamničanke bodo morale pokazati veliko več na povratnem obračunu v domači dvorani. FOTO: Ervin Čurlič

Trenutno petouvrščena ekipa italijanske Serie A je bila pričakovano premočna za slovenske pokalne zmagovalke, ki so se sicer hrabro borile, predvsem to velja za prva dva niza, vendar je bila kakovostna razlika vendarle na strani odbojkaric iz Monze. Na začetku uvodnega niza je bila nizozemska reprezentančna sprejemalka Anne Buijs nezaustavljiva za kamniške odbojkarice in prav po njeni zaslugi so domačinke povedle z 11:4. Gostiteljice so še vodile tudi z 20:12, vendar se Kamničanke niso sprijaznile z visokim porazom. Na servis Anje Zorman, ki je dosegla tudi dva asa, so se domačinkam približale na štiri točke zaostanka (16:20) in šele polminutni odmor Miguela Angela Falasce Fernandeza, so domačinke zaustavile nalet gostij, ki so ubranile tri zaključne žoge, nato pa je servis Eve Pogačar končal v avtu.

Kamniška trojka Olivera Kostić, Katja Mihalinec in Tina Kaker je ob dobri igri v obrambi, v drugem nizu do 13. točke držala korak z domačimi, ki so šele z asom Nemke Hanne Orthmann prvič povedle s tremi točkami prednosti (16:13). Tudi po polminutnem odmoru se Kamničankam ni več uspelo vrniti v igro, naredile so preveč lastnih napak, tudi njihov napad ni bil več tako učinkovit oziroma je bil blok domače ekipe previsok za kamniške napadalke. Tudi drugi niz se je končal z napako na servisu Kamničank.

Rozman: Kakovost Monze ne sme biti opravičilo
V še večjih težavah so bile varovanke Gregorja Rozmana v tretjem nizu, ko so v napadu le s težavo prebijale blok domače ekipe, ki je bila veliko bolj učinkovita tudi v napadu. Do odločilne prednosti je Monza prišla s serijo štirih zaporednih točk Orthmannove, tri je dosegla z asom, ko je vodstvo s 6:2 povečala na 12:4. Čeprav je Rozman z nekaj menjavami želel svojo ekipo vrniti v igro, mu to ni uspelo, zaostanek njegovih varovank pa je bil vedno večji. Z delnim izidom 7:0 in blokom Serene Ortalani se je tekma v Monzi končala s prepričljivo zmago domače ekipe.

"Danes nismo bili pravi. Dejstvo je, da je kakovost na strani Monze, vendar to ne sme biti opravičilo za našo slabšo predstavo. Je že res, da je bilo težko igrati že zaradi višine domačega bloka, vendar bi morali na tistih zadevah, kjer bi jim lahko bili enakovredni, igrati bolje. Žal tega nismo izkoristili, vem pa, da znamo igrati bolje," je vtise po tekmi strnil Rozman.

Pokal Challenge, četrtfinale, prva tekma:

Saguella Monza ‒ Calcit Volley 3:0 (19, 18, 7)
* Športna dvorana Candy Arena, gledalcev 400, sodnika: Harizanov (Bolgarija), Romero Martinez.
* Saguella Monza: Ortolani 12, Arcangeli, Balboni, Devetag 7, Adams, Hancock, Begić, Buijs 12, Orthmann 15, Facchinetti, Bianchini, Melandri 6.
* Calcit Volley: Kotnik 2, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 4, Pogačar 4, Kostić 5, Janežič, Charuk 4, Kaker 7, Zorman 2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.