Odbojka

Težave za Cretuja: Možič celo brez olimpijskih kvalifikacij?

Ljubljana, 30. 04. 2024 11.50 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski reprezentant in član italijanske Verone Rok Možič je 23. aprila prestal operacijo levega gležnja in tako ob začetku priprav na ligo narodov selektorju slovenske izbrane vrste Gheorgheju Cretuju ne bo na voljo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Imel sem artroskopijo levega gležnja. Odstranili so mi delček kosti v zadnjem delu gležnja blizu ahilove tetive, prav tako so mi zadevo zbrusili. Odstranjen delček se mi je odlomil zaradi vsega stresa in velikih sil pri pristankih. Zdaj se je to odstranilo, spoliralo. Želja vseh je bila, da to opravim po koncu reprezentančne akcije, a se žal ni tako izteklo. Bolečina je bila enostavno prehuda. Skozi vso sezono sem v Veroni igral s takšnimi in drugačnimi bolečinami. Komaj čakam, da se vrnem nazaj, ko bom spet lahko igral brez bolečine in užival v igri," je za uradno spletno stran OZS dejal Rok Možič, ki je že začel z rehabilitacijo. Slednja bo trajala približno mesec, nato pa bo sledil postopni povratek nazaj na parket.

Rok Možič
Rok Možič FOTO: CEV

Možič si želi, da bo okrevanje uspešno in da bo lahko slovenski reprezentanci pomagal do uvrstitve na olimpijske igre. "Rehabilitacija se je na nek način začela že takoj naslednji dan po operaciji. Najprej moram kakšna dva tedna hoditi s pomočjo bergle, da gležnja ne obremenjujem preveč. Kak korak sem naredil že brez, ampak ne želim pretiravati. Takoj sem začel s treningi v fitnesu, kjer se trenutno osredotočam predvsem na zgornji del telesa. Prihodnji teden me bo znova pregledal nizozemski zdravnik dr. Niek van Dijk, ki me je operiral. Odstranili mi bodo šive in določili točen potek nadaljnje rehabilitacije, ki jo bom uskladil z reprezentanco. Ne želim prehitevati zadev. Želim, da se zadeva dobro sanira. Seveda bom s cmokom v grlu spremljal zbor in uvodne tekme reprezentance, saj bi si tudi sam želel biti zraven, ampak tako pač je v športu. Poškodbe so del tega. Ko se vrnem nazaj v reprezentanco, bom še močnejši. Do takrat pa bom njen najglasnejši navijač," je še dodal 22-letni sprejemalec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Priprave slovenske reprezentance se bodo pod vodstvom selektorja Gheorgheja Cretuja začele 6. maja po zboru. Slovenija bo maja in junija lovila prvi nastop na olimpijskih igrah, ki bodo v Parizu na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom. Še pred tem izbrano vrsto čakajo turnirji lige narodov. Prvi bo med 22. in 26. majem v turški Antalyi, drugi v japonski Fukuoki med 5. in 9. junijem, zadnji tretji pa v Ljubljani med 18. in 23. junijem.

Po teh turnirjih bo jasno, ali je Slovenija zadržala dovolj visoko mesto na svetovni lestvici za prvi nastop na OI. Trenutno zaseda sedmo mesto. Za OI je na voljo še pet mest, Slovenija pa je trenutno med neuvrščenimi v Pariz na tretjem mestu za Italijo in Argentino ter pred Srbijo, Kubo, Nizozemsko, Turčijo, Iranom in Bolgarijo, ki bodo pravo tako del lige narodov.

Nastop na OI so si doslej zagotovile Francija (gostiteljica), Brazilija, Nemčija, Kanada, ZDA, Japonska in Poljska.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.