Odbojka

Možič 'nezaustavljiv' v dresu Verone

Ljubljana, 13. 02. 2024 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Začetek tedna je namenjen pregledu nastopov slovenskih odbojkarskih reprezentantk in reprezentantov, ki branijo barve tujih klubov, tako v Evropi kot v Aziji. Tudi pretekli teden so se izkazali in prispevali pomembne deleže k svojim ekipam.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V poljskem prvenstvu je v 21. krogu zelo dobro igral Klemen Čebulj, ki je v dresu Asseca Resovie Rzeszow dosegel 16 točk. Večino njih z napadom, kar 13, dodal pa je še dva asa in dosegel točko z blokom. Resovia je sicer s 3:1 premagala ekipo PSG Stal Nysa in z novimi točkami ohranja četrto mesto na prvenstveni lestvici. Na Poljskem igra tudi Žiga Štern, ki je tokrat dosegel pet točk, vse z napadom, a njegov Slepsk Malow Suwalki je moral priznati premoč ekipi KGHM Cuprum Lubin, ki je bila boljša s 3:1.

Rok Možič
Rok Možič FOTO: Twitter

V Italiji sta si nasproti stali ekipi dveh slovenskih reprezentantov. V 18. krogu sta se namreč srečala Sir Susa Vim Perugia Gregorja Ropreta in Rana Verona Roka Možiča. Po petih odigranih nizih je Verona presenetila Perugio, tudi po zaslugi nezaustavljivega Roka Možiča, ki je v statistiko vpisal 20 točk. Petnajst točk je dosegel z napadom, dve s servisom in tri z blokom. Na drugi strani je Gregor Ropret dosegel as. V dresu Itasa Trentino je dobro igral Jan Kozamernik in dosegel po štiri točke z napadom in blokom, skupaj osem. Prav tako v italijanskem prvenstvu igra tudi Eva Zatković, ki je imela zelo dober konec tedna. Njena ekipa Tecnoteam Albese Volley Como je sicer klonila po petih nizih, a Slovenka je dosegla 14 točk (11 z napadom, dve s servisom in eno z blokom).

V francoskem prvenstvu je Mija Šiftar tokrat na igrišče stopila le v tretjem nizu in dosegla sedem točk, vse z napadom. Na koncu se je z ekipo Volley Mulhouse Alsace veselila nove zmage, saj s soigralkami ekipi Quimper niso oddale niti niza. V Nemčiji je Sašo Štalekar za Berlin Recycling Volleys dosegel šest točk. Berlinčani, ki vodijo na prvenstveni lestvici, so sicer priznali premoč Dachauu, ki je zmagal po petih nizih. To je bil šele drugi poraz Berlina v letošnjem prvenstvu. Odbojkarice so v Nemčiji odigrale tekmo vmesnega kroga za razvrstitev, Eva Pogačar pa je za VfB Suhl Lotto Thüringen prispevala točko.

Saša Planinšec, Anita Sobočan, Eva Zatković in Leja Janežič
Saša Planinšec, Anita Sobočan, Eva Zatković in Leja Janežič FOTO: Aljoša Kravanja

V Grčiji se je na igrišče vrnila Lorena Lorber Fijok, in to zelo uspešno, saj je dosegla 16 točk (14 z napadom, po eno pa s servisom in blokom). V napeti tekmi, ki se je končala šele po petih nizih, je sicer njen A.O. Thiras izgubil proti Panathinaikosu A.O. V moškem prvenstvu pa sta v dresu Olympiacosa slavila Alen Pajenk in Tonček Štern. Slednji je bil zelo razpoložen, bil je kar 71-odstoten v napadu, skupno je dosegel 12 točk, še šest jih je dodal Pajenk (pet z napadom, eno z blokom).

Zelo dobro je v Romuniji igrala Mirta Velikonja Grbac, ki je v 17. krogu zmagala z ekipo CSM Lugoj, v statistiko pa vpisala 12 točk (9 z napadom, eno s servisom in dve z blokom). Dejan Vinčić je za CS Rapid iz Bukarešte odigral vso tekmo, dosegel pa dve točki, po eno z napadom in blokom. Na koncu je slavil s 3:1 proti ekipi SCM Zalau. Zmagala je tudi ekipa CSM Arcada Galati, katere barve brani Urban Toman. Tokrat je imel 46-odstotni sprejem.

Jani Kovačič in Tine Urnaut
Jani Kovačič in Tine Urnaut FOTO: OZS

Na Japonskem se je na drugi tekmi konca tedna ekipe JTEKT Stings proti zasedbi Suntory Sunbirds izkazal Tine Urnaut, ki je dosegel 16 točk, od tega 15 v napadu in eno s servisom. Na prvi tekmi ni igral, so pa Urnaut in soigralci žal obe srečanji izgubili. V južnokorejskem prvenstvu Matej Kök zaradi poškodbe ni igral.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apoteka
13. 02. 2024 16.45
+5