Odbojka

Možič še naprej blesti v dresu Verone, a to ni bilo dovolj za zmago v Modeni

Ljubljana, 29. 11. 2021 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarski reprezentanti Slovenije so minuli vikend zaključili s polovičnim uspehom, saj njihove ekipe v prvenstvih po Evropi niso bile tako uspešne kot v preteklih koncih tednov. Še naprej na visoki ravni v Franciji igra Nika Markovič, Rok Možič je za Verono znova dosegel največ točk.

Rok Možič
Rok Možič FOTO: Aljoša Kravanja

Nove zmage v italijanskem prvenstvu se je s Piacenzo veselil slovenski korektor Tonček Štern, ki je igral v prvih dveh nizih obračuna s Tarantom in v statistiko vpisal 10 točk, šest z napadom (35-odstotna uspešnost) ter po dve z blokom in servisom. Verona Volley Roka Možiča v gosteh pri Modeni z izjemo prvega niza ni imela veliko možnosti, gostitelji so slavili s 3:0, naš mladi sprejemalec je tudi tokrat za svoje moštvo zbral največ točk, 15. Napadal je s 47-odstotno uspešnostjo, na sprejemu pa mu tokrat ni steklo (22-odstotna natančnost).

Uspešen vikend je za Sašo Planinšec, ki je z Galatasarayem po zmagi nad Sariyerjem v turškem prvenstvu vknjižila nove tri točke. Naša blokerka je dosegla tri točke, vse z blokom. Na Poljskem je Asseco Resovia Jana Kozamernika in Klemna Čebulja doma z 1:3 izgubila z LUK Lublinom. Kozamernik je tokrat prispeval dve točki, eno z napadom in eno z blokom, Čebulj pa je blok tekmecev prebil petkrat, dodal je še dva asa.  

V Grčiji smo minuli vikend lahko spremljali novo zmago Olympiakosa z Alenom Pajenkom, ki se je tokrat veselil treh točk proti Aons Milonu. Naš izkušeni bloker je dosegel devet točk, od tega šest z napadom, v katerem je bil 55-odstoten, dve z blokom in eno z asom. Foinikas Sirou Žige Šterna je prav tako zmagal, in sicer s 3:0 doma proti O.F.I.-ju. Štern je v prvih dveh nizih prišel do šestih točk (38-odstotna uspešnost), v tretjem mu je trener namenil počitek. Manj zadovoljen po tem krogu prvenstva je bil Sašo Štalekar, saj je njegov Panathinaikos s 3:0 izgubil v gosteh pri PAOK-u, naš bloker je ob 57-odstotnem napadu vknjižil štiri točke.

Sara Najdič
Sara Najdič FOTO: Miro Majcen

V 10. krogu francoskega prvenstva je Cambrai v gosteh klonil proti Seteju, Gregor Ropret, ki mu tokrat ni uspelo razigrati soigralcev, je v statistiko vpisal en as. Ženske so v Franciji odigrale 11. krog, ki je bil zopet uspešen za dve naši reprezentantki. Nika Markovič je za Vandoeuvre Nancy k zmagi nad Paris St. Cloudom prispevala kar 18 točk, največ v svoji ekipi, in znova dokazala, da je v odlični formi. Mojca Pene tokrat ni igrala. Eva Zatković je s Cannesom gostovala pri Mulhouseu, ki je bil boljši s 3:0, naša sprejemalka, ki je dvakrat vstopila v igro, točk ni dosegla.

V Nemčiji Friedrichshafen podajalca Dejana Vinčića ni igral prvenstvenega kroga, prav tako tudi ne Münster blokerke Sare Đukić, prvenstvo pa se bo s tekmami 9. kroga v Rusiji, kjer igra Tine Urnaut, nadaljevalo 4. decembra. Smo pa nov krog prvenstva spremljali v Belgiji, kjer je Žana Zdovc Sporer s Tchalou Volleyjem sicer s 3:0 izgubila v gosteh pri Asterix Beverenu, je pa naša sprejemalka igrala v drugem in tretjem nizu ter za Tchalou prispevala pet točk, tri z napadom in po eno z blokom in servisom.

Na Madžarskem je BRSE s 3:0 premagal Vasas Obudo, naša podajalka Sara Najdič v vrstah BRSE-ja pa tokrat znova ni dobila priložnosti za dokazovanje. Darja Eržen bo s CSM Targovištem v romunskem prvenstvu igrala danes, ko bo na parket z AEL Limassolom v ciprskem prvenstvu stopila tudi naša sprejemalka Monika Potokar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.