Odbojka

Možič še naprej blesti na Apeninskem polotoku

Torino, 18. 01. 2022 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski reprezentanti in reprezentantke so se v tujih klubih večinoma že vrnili na parket in imajo za seboj uspešen vikend, vendar pa prvenstva žal krojijo tudi odpovedi oz. prestavitve posameznih tekem. Vnovič je blestel Rok Možič, ki je bil spet glavna "figura" kluba iz Verone.

Rok Možič
Rok Možič FOTO: Aljoša Kravanja

V grškem prvenstvu so nastopili vsi trije naši reprezentanti in se veselili novih zmag. Alen Pajenk je z Olympiakosom gostoval pri Filippos Veroiasu in slavil s 3:0 ter ob 50-odstotnem napadu v statistiko vpisal štiri točke. Panathinaikos, za katerega igra Sašo Štalekar, je v gosteh z 0:3 odpravil O.F.I (statistika ni na voljo), Foinikas Sirou pa je bil s 3:0 uspešnejši od Aons Milona. Žiga Štern je odigral celotno srečanje in ob 58-odstotnem napadu dosegel sedem točk, dve je dodal s servisom. Verona Volley je v 5. krogu drugega dela italijanskega prvenstva v gosteh pri Gioella Tarantu izgubila s 3:0, v glavni vlogi v vrstah Verone pa je bil znova naš sprejemalec Rok Možič, ki je nanizal 17 točk. V napadu, v katerem je bil 44-odstoten, jih je dosegel 11, dodal je še pet asov. Gas Sales Bluenergy Piacenza s Tončkom Šternom je s 3:0 odpravila Vero Volley Monza, naš reprezentančni korektor pa tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Saša Planinšec
Saša Planinšec FOTO: Aljoša Kravanja

V 15. krogu turškega prvenstva je Galatasaray Sigorta Saše Planinšec doma s 3:0 premagal Aydin. Naša blokerka je znova odigrala celoten obračun in dosegla šest točk, dve z blokom, štiri z napadom, v katerem je bila 50-odstotna. Lana Ščuka je v drugi turški ligi z Ilbankom z 1:3 v gosteh slavila nad Ibo Kimyo iz Ankare. V Rusiji smo spremljali tekme 13. kroga prvenstva, Zenit iz St. Peterburga je v gosteh z 0:3 slavil nad Jenisejem iz Krasnojarska. Slovenski kapetan Tine Urnaut, sicer eden ključnih igralcev Zenita, tokrat ni igral.   V Romuniji smo minuli vikend spremljali nadaljevanje prvenstva, ekipe so odigrale 12. krog. Do polnega izkupička je ponovno prišla ekipa CSM Targoviste, ki je doma s 3:0 slavila nad ACS Volei Cristino. Slovenska korektorica Darja Eržen je bila v vrstah zmagovalk z 12 točkami znova najboljša posameznica srečanja.

V 16. krogu francoskega prvenstva za ženske je Cannes Eve Zatković na domačem igrišču z 0:3 klonil proti ekipi Marcq en Baroeul, naša reprezentantka se ni vpisala v statistiko. Nika Markovič in Mojca Pene z Vandoeuvre Nancyjem nista gostovali pri Chamalieresu, Gregor Ropret pa s Cambraijem prav tako ni igral srečanja 17. kroga proti Parisu. V Nemčiji je moral Muenster, tokrat brez naše blokerke Sare Djukić, v 15. krogu doma z 0:3 priznati premoč Stuttgartu, pri moških, kjer barve Friedrichshafna brani slovenski podajalec Dejan Vinčić, minuli vikend prvenstvene tekme niso bile odigrane. V 16. krogu poljskega prvenstva bi, kot poroča uradna spletna stran OZS, morala Asseco Resovia Rzeszow z našima reprezentantoma Klemnom Čebuljem in Janom Kozamernikom gostovati pri Czarni Radomu, a je bila tekma prestavljena.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AbrA0_KadaBRa
18. 01. 2022 18.53
+2
Možič viola!