Odbojka

Odštevanje do prvenstva: kje so nastanjeni odbojkarji?

Ljubljana, 11. 09. 2019 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tanja Volmut
Komentarji
3

V Ljubljani potekajo še zadnje priprave pred začetkom evropskega prvenstva v odbojki. Kje bodo spali odbojkarji, bodo postelje zanje dovolj velike, kdo in kaj jim bo kuhal? In katera reprezentanca si je v hotelu zaželela sob za kadilce?

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nastanjeni v hotelu
    03:00
    Iz 24UR: Nastanjeni v hotelu
  • Iz 24UR: Odštevanje do prvenstva
    02:13
    Iz 24UR: Odštevanje do prvenstva
  • Iz SVETA: V četrtek gre zares
    02:56
    Iz SVETA: V četrtek gre zares
  • Iz SVETA: Zmaga na uvodni tekmi bi bila velik kapital
    01:55
    Iz SVETA: Zmaga na uvodni tekmi bi bila velik kapital

Manj kot 24 ur je še do začetka letošnjega največjega športnega dogodka pri nas – evropskega prvenstva v odbojki. Slovenija ga organizira skupaj s Francijo, Nizozemsko in Belgijo, odbojkarji vseh šestih ekip, ki se bodo pomerili v Stožicah, pa so že v Sloveniji. Nastanjeni bodo v hotelu v Šiški, kakšnih zvezdniških želja niso imeli, so si pa, ker so zelo visoki – tudi več kot dva metra – v kopalnicah zaželeli prhe namesto kadi. "Vsi vemo, da so igralci visoki, tako, da so banje manj zaželjene," je pojasnil Gregor Erbežnik, vodja prodaje v M Hotelu. Kljub visokim gostom, so postelje standardne velikosti: dva metra v dolžino in 90 centimetrov v širino. 

Turški reprezentanti pa so imeli za športnike zelo nenavadno željo: sobe za kadilce. Teh pa v hotelu nimajo, zato so jim ponudili le sobe, ki imajo balkone. 

Za odbojkarje pripravljajo vsak dan po štiri obroke, ki so bogati z beljakovinami in ogljikovimi hidrati – v glavnem gre za perutnino in testenine.  

V hotelu pravijo, da so odbojkarji v primerjavi z drugimi športniki, denimo nogometaši, precej manj zahtevni. 

In medtem, ko si športniki delijo sobe, pa v hotelu na drugem koncu mesta odbojkarski uradniki bivajo v razkošnih apartmajih. Po eden v sobi, veliki 40 kvadratnih metrov, kjer sta spalni in dnevni del ločena, prav tako pa sta ločena kopalnica in stranišče. "Posebnost je ta, da hodijo zelo pozno na večerje, odvisno je od zadnje tekme, kdaj se konča v Stožicah. Tako, da jih čakamo tudi do polnoči, enih zjutraj," je pojasnil Emir Haskić, vodja prodaje v Austria Trend Hotelu. Na voljo pa imajo tudi 24-urni fitnes, tako da si lahko ob koncu ali začetku dneva privoščijo malo rekreacije.

Slovenija - Belorusija
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Princip
11. 09. 2019 20.32
+4
Pokliči predsednika odbojkarske zveze in ga vprašaj zakaj ni Brdo na voljo? Potem pa tukaj napiši kaj ti je odgovoril, ker mene tudi zanima..
evasle
11. 09. 2019 20.24
+7
Zakaj pa za odbojkarje in ostale športnike, ki so že posegli po višjih rezultatih v ekipnih športih, ni na voljo Brdo (za priprave)? Lepo, da je v Sloveniji končno tudi večje odbojkarsko tekmovanje! Super, se že veselim. Imamo kvalitetne odbojkarje, ki nam lahko prikažejo res pravo odbojkarsko poslastico - skupaj z drugimi ekipami.
Dami27
11. 09. 2019 20.48
+4
hotel v brdu se prenavlja. tudi nogometaši so bili v ljubljani