Odbojka

Ne na sprejem, ampak takoj nazaj v Romunijo!

Maribor, 11. 01. 2019 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najizkušenejša posameznica slovenske odbojkarske reprezentance, blokerka Sara Hutinski, se je z reprezentanco vrnila v Slovenijo, a se zaradi takojšnje vrnitve v Romunijo, kjer igra za ambiciozno Albo Blaj, ni imela časa udeležiti sprejema.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je vrnila iz Izraela, kjer je potrdila vozovnico za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bodo prvič v zgodovini gostile štiri države (Turčija, Slovaška, Madžarska, Poljska). Varovanke Alessandra Chiappinija so v Raanani zmagale s 3:0, bolj kot visoka zmaga pa veseli pristop, enotnost, stabilnost v igri. Slovenke kažejo, da so naredile razvojni korak naprej, ob pomoči izkušenih Sare Najdič in njene soimenjakinje Hutinski pa bi lahko na evropskem prvenstvu, v kolikor bodo dobile primerne tekmice, vknjižile prvo zgodovinsko zmago za žensko odbojko na EP.

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo znova zaigrala na evropskem prvenstvu.
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo znova zaigrala na evropskem prvenstvu. FOTO: CEV

Po uspešno oddelanih kvalifikacijah so se igralke že vrnile domov, generalni sekretar Gregor Humerca jih je ob odsotnosti predsednika Metoda Ropreta sprejel v Mariboru, a ne prav vseh. Zaradi klubskih obveznosti se v domovino ni vrnila Eva Mori, na Poljsko se je odpravil selektor Alessandro Chiappini, za nameček pa na odpiranju penin in sprejemanja šopkov in kosilu ni bilo Hutinskijeve. Povratnice v slovensko izbrano vrsto, ki bo na evropskem prvenstvu zanesljivo močno orožje Slovenije. 26-letnica se je sicer pripeljala v Maribor, a po poslovilnem objemu z reprezentančnimi kolegicami, zapustila izbrano vrsto.

Čeprav je sprva delovalo, da ji ni do sprejema, je hitro postalo jasno, da mora pohiteti, saj se je že danes pridružila soigralkam pri vodilni zasedbi romunskega prvenstva Albi Blaj, minulo sezono finalistkam Lige prvakinj. Ambicioznem klubu iz Transilvanije, kamor je odpotovala z avtom. Vsekakor je vrnitev v klub, po uspehu na reprezentančni ravni prijetnejša.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

joeel
11. 01. 2019 14.29
+3
PUNCE ČESTITKE VSEH NAS ,KI NAVIJAMO ZA VES SLOVENSKI ŠPORT,SARA TEBI SREČNO POT