Odbojka

Slovencev ne zanima matematika, cilj je zmaga proti Poljski

Gdansk, 11. 08. 2019 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Slovenski odbojkarji imajo po dveh odigranih tekmah na kvalifikacijskem turnirju po eno zmago in en poraz, a so precej oddaljeni od nastopa na olimpijskih igrah. Slovenci pred zadnjo tekmo s Poljaki še niso obupali, a bodo potrebovali mali čudež, da se prebijejo na OI 2020.

Po uvodnem porazu proti Franciji (0:3) so slovenski odbojkarji na drugi tekmi brez izgubljenega niza premagali Tunizijce (3:0). Kot zadnji jih čakajo Poljaki, ki so glede na dosedanje tekme velik favorit za zmago in osvojitev prvega mesta, ki vodi na olimpijske igre. Svetovni prvaki so v petek in soboto tako Tunizijo kot Francijo premagali s 3:0.

Slovenci bi si olimpijsko pot zagotovili le z zmago 3:0, pri tem pa bi morali osvojiti 17 točk več kot tekmeci. A to še ni vse. Po prvi nedeljski tekmi se bo lahko izkazalo, da bo morala biti razlika med osvojenimi in prejetimi točkami še večja, saj imajo svoj matematični račun tudi Francozi. Ti upajo na zmago Slovenije s 3:0 in njihovo zmago s 3:0 proti Tuniziji ter veliko razliko med dobljenimi in izgubljenimi točkami na svoji tekmi. Na lestvici ima Poljska šest točk in razliko med dobljenimi izgubljenimi točkami +37, Slovenija in Francija imata tri točke, Slovenci razliko +4, Francozi pa –6.

Slovenski odbojkarji so premagali Tunizijce, sedaj jih čaka še tekma s Poljaki.
Slovenski odbojkarji so premagali Tunizijce, sedaj jih čaka še tekma s Poljaki. FOTO: FIVB

Se pa Slovenci z matematiko v večini nočejo posebej ukvarjati. Osredotočeni želijo biti na igro, Poljake želijo premagati, tudi če to ne bo zadostovalo za pot v Tokio. Zavedajo pa se, kako težka naloga jih čaka. Poljaki, ki sicer igrajo brez najboljšega igralca zadnjega svetovnega prvenstva Bartosza Kureka, so v prvih dveh tekmah pokazali odlično predstavo, blestijo predvsem njihovi blokerji in novinec v ekipi, za mnoge najboljši igralec sveta, naturalizirani Kubanec Wilfredo Leon.

"Svojim fantom bi rad čestital. Ni lahko igrati po takem porazu, kot smo ga doživeli proti Franciji. A danes smo v igro vložili veliko energije in dosegli prvo zmago na tem turnirju. Čaka nas tekma proti Poljski. Vemo, da nam ne bo lahko, a od svojih fantov želim in zahtevam, da bodo na igrišču dali sto odstotkov," je dejal selektor Slovenije Alberto Giuliani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.