Odbojka

Mariborski odbojkarji v finalu izsili četrto tekmo

Maribor, 20. 04. 2021 23.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji Merkur Maribora so v finalni seriji državnega odbojkarskega prvenstva izsilili četrto tekmo. Na tretji so v domači dvorani Tabor s 3 : 2 premagali ACH Volley in mu tako preprečili, da bi se že v torek veselil 18. naslova prvaka. Mariborčani so izid v zmagah znižali na 1 : 2.

Slavje Mariborčanov po točki na torkovem obračunu.
Slavje Mariborčanov po točki na torkovem obračunu. FOTO: Aljoša Kravanja

Mariborski odbojkarji se v boju za naslov prvaka še niso predali. Čeprav so mnogi mislili, da se bodo Ljubljančani že po tretji tekmi veselili 18. naslova državnega prvaka, se to ni zgodilo, Štajerci so spet pokazali borbenost in nepopustljivost, tokrat so pokazali tudi več znanja od tekmeca, ki ni bil posebej razpoložen, za kar so bili nagrajeni z zmago. Za to je zaslužna vsa ekipa, najbolj pa Rok Možič in Ukrajinec Jevgenij Kisiljuk, ki sta pokazala izvrstno predstavo. Mariborčani so tokrat Ljubljančane nadigrali predvsem v bloku, skupno so iz tega elementa dosegli 13 točk, tekmec le šest. Štiri bloke je prispeval Alen Šket, tri pa Filip Uremović in Kisiljuk, slednji je pokazal eno najboljših predstav v dresu Mariborčanov.

Po prvem nizu so bili oranžni zmaji sicer še bližje končnemu uspehu. V maratonskem nizu so unovčili svoje izkušnje, ubranili nekaj zaključnih žog, niz je za izid 35:33 končal Matek Kök, Mariborčan v ljubljanski vrsti. Po zmagi v izenačenem nizu so gosti popustili. Predvsem pri sprejemu, trenerju gostov Matiji Plešku niso pomagale niti menjave v ekipi, ta je v tem delu osvojila vsega 16 točk. V tretjem nizu je bilo videti, da je prišla k sebi, čeprav so še vedno kazale luknje v obrambi. Posebej po vodstvu 16:13, ko so tekmecem dovolili šest zaporednih točk, ki so bile na koncu odločilne.

Nekaj podobnega se je dogajalo tudi v četrtem nizu. Ljubljančani so zapravili vodstvo z 19:16, toda po izenačenju 20:20 izkoristili nekaj napak domačih in povedli s 23:20. As Tita Kovačiča, na vsej tekmi je dosegel tri, in blok Šketa sta Mariborčane spet približala tekmecem, toda na koncu je Amir Touhteh z blokom zaustavil Možiča, kar je pomenilo, da je ACH niz dobil s 25:23. Toda gostiteljev to ni spravilo iz tira, v "tie breaku" so povedli s 6:2, gosti so še prišli na dve točki zaostanka, toda končnica je vendarle zasluženo pripadla Štajercem.

Koronavirus pasica nova

1. DOL, finale, tretja tekma:

Merkur Maribor ACH Volley 3:2 (-33, 16, 22, -23, 11) /1:2/
* Dvorana Tabor, sodnika: Valentar, Melavc.
* Merkur Maribor: Herman, Šket 15, Mulec, Detela 2, Možič 26, Košenina, Donik, Uremović 10, Adžović, Planinšič 1, Kisiljuk 20, Kovačič 5, Ihbajri.
* ACH Volley: Toman, Ropret 2, Pernuš, Touhteh 16, Dagostino, Pavlovič, Bošnjak, Okroglič 3, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 9, Kök 16, Vučićević 18.

// - izid v zmagah

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.