Odbojka

Odbojkarice enotne po uvrstitvi na EP: 'Tokrat ne bomo zgolj sodelovale'

Maribor, 10. 01. 2019 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./M.F./M.G.
Komentarji
4

Odbojkarice so se še drugič v zgodovini uvrstile na evropsko prvenstvo. Slovenke so kvalifikacije končale na zelo prepričljiv način - z gladko gostujočo zmago proti neposrednim tekmicam Izraelkam. Ob povratku v domovino, jih je že v avstrijskem Gradcu pričakal novinar 24UR Matic Flajšman.

Več videovsebin
  • Iza Mlakar po uvrstitvi na EP
    01:35
    Iza Mlakar po uvrstitvi na EP
  • Anita Sobočan ob vrnitvi v domovino po uvrstitvi na EP
    01:20
    Anita Sobočan ob vrnitvi v domovino po uvrstitvi na EP
  • Lana Ščuka o uvrstitvi na evropsko prvenstvo
    02:34
    Lana Ščuka o uvrstitvi na evropsko prvenstvo

Drugo mesto, za katerega bi v Izraelu zadostoval že niz ali 38 osvojenih točk, je bilo dovolj, da so se uvrstile na prvenstvo, ki bo potekalo v štirih državah, in sicer v Turčiji, na Poljskem, Slovaškem in Madžarskem. Prvič so Slovenke na evropskem prvenstvu igrale leta 2015, ko so na Nizozemskem pod vodstvom selektorja Bruna Najdiča zabeležile tri poraze. "Zelo smo veseli današnje zmage. Ekipa je sem prišla z veliko motivacije in pripravljena, da tekmo odigra dobro. Zmage smo si zelo želeli in čeprav smo vedeli, da nam 38 točk zadošča za uvrstitev na evropsko prvenstvo, smo želeli igrati dobro. Dobro smo trenirali, na visoki ravni in z veliko motivacije, in to smo prišli pokazat tudi v Izrael. Vsi smo veseli in rad bi se zahvalil vsem dekletom, tem, ki so tu v Raanani, in tistim, ki so ostale doma. Imamo veliko skupino igralk, sestavljamo dobro ekipo in za našo prihodnost je to zelo dobro," po uvrstitvi na EP pravi selektor Alessandro Chiappini.

Slovenija se veseli druge uvrstitve na EP. Prvič pod vodstvom Italijana Alessandra Chiappinija.
Slovenija se veseli druge uvrstitve na EP. Prvič pod vodstvom Italijana Alessandra Chiappinija. FOTO: Ervin Čurlič

Slovenke v Raanani niso imele nikakršnih težav. Nekoliko slabše so odigrale le sredino prvega in tretji niz, a ves čas tekme se je videlo, da so precej boljše od gostiteljic, kar so tudi potrdile v končnici zadnjega niza, ki je bil precej bolj izenačen kot prva dva. ''Uvrstitev na evropsko prvenstvo nam vliva veliko motivacije. To je bil samo en korak od milijon korakov, ki jih še moramo narediti. Mislim, da imamo zelo pomlajeno reprezentanco. Vidimo priložnost, da pokažemo kar znamo in se obenem učimo od drugih reprezentanc,'' je dejala povratnica v reprezentanco Lana Ščuka, ki je odigrala zadnji dve tekmi z Islandkami in Izraelkami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tasoaso
10. 01. 2019 20.47
+2
Dekleta :” čestitke”!!!!!
Sortegilio
10. 01. 2019 18.44
+6
Za odličnim trenerjem stoji odlična ekipa! Ponosen na vse. Chiappini je car! Tako kot je bil Giani pri moški odbojkarski reprezentanci.
srebrnibreg
10. 01. 2019 17.32
+11
Čestitke za lep uspeh celotni ekipi.
andrej2004
10. 01. 2019 17.14
+9
Pa še lepo vas je vidt.😀