Odbojka

ACH in Calcit se bosta udarila za pokalni naslov

Ljubljana, 28. 04. 2021 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Odbojkarji ACH Volleyja so se z zmago s 3:0 v nizih nad Salonitom uvrstili v veliki finale slovenskega pokala. S 15 točkami se je izkazal srbski zvezdnik državnih podprvakov Božidar Vučićević. V večernem drugem polfinalu so se še prepričljivejše zmage, prav tako s 3:0 v nizih, razveselili pri Calcit Volleyju, ki je bil boljši od Triglava.

Trener ACH Volleyja Matija Pleško (na fotografiji) je po izgubljeni bitki za državni naslov z varovanci pred osvojitvijo novega kosa srebrnine.
Trener ACH Volleyja Matija Pleško (na fotografiji) je po izgubljeni bitki za državni naslov z varovanci pred osvojitvijo novega kosa srebrnine. FOTO: Aljoša Kravanja

Po tem, ko so v četrtfinalu izpadli državni prvaki Maribora, sta finalista slovenskega moškega odbojkarskega pokala pričakovana. ACH Volley bo v petkovem finalu naslov branil na obračunu s Calcitom Volleyjem, Ljubljančani so v polfinalu s 3:0 ugnali Salonit Anhovo, Kamničani pa so bili z enakim izidom boljši od kranjskega Hiša na kolesih Triglava.

Več dela so imeli v polfinalu igralci ACH Volleyja. Ne samo zaradi težjega tekmeca, ampak tudi zaradi nihanj v igri. Varovanci Matije Pleška so v prvem nizu že zaostajali za pet točk (11:16), a ga vendarle rešili. Tekmeca so ujeli na 20. točki, nato pa dobili končnico, izid je bil 25:23. Enak izid je bil tudi v drugem nizu, ko pa so Ljubljančani vodili, so jih tekmeci dohiteli, toda v končnici jim jih spet ni uspelo presenetiti. "Oranžni zmaji" so še najbolj zanesljivo dobili tretji niz.

Kamničani proti Kranjčanom niso imeli nobenih težav. Igralci Triglava so pokazali premalo, da bi se resneje upirali favoritom, pri katerih je odlično igro pokazal predvsem Diko Purić. Z 12 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme, šest jih je dosegel z blokom.

Koronavirus pasica nova

Slovenski pokal, zaključni turnir, polfinale:

Hiša na kolesih Triglav ‒ Calcit Volley 0:3 (-20, -17, -12)
ACH Volley ‒ Salonit Anhovo 3:0 (23, 23, 21)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.