Odbojka

Razpoloženi Slovenci brez težav ugnali Argentince za četrto zaporedno zmago

Rimini, 04. 06. 2021 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
3

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Ligi narodov v Riminiju potrjuje svoje napovedi, da se misli boriti za vrh. Na peti tekmi je zabeležila še četrto zmago. Po Italiji, Poljski in Nizozemski je padla tudi Argentina. In to spet brez izgubljenega niza, izid je bil 3:0 (19, 22, 18), s tem pa je začasno prevzela tudi vodstvo v ligi.

Več videovsebin
  • Žiga Štern po zmagi Slovenije nad Argentino
    00:22
    Žiga Štern po zmagi Slovenije nad Argentino
  • Alen Šket po zmagi Slovenije nad Argentino
    00:22
    Alen Šket po zmagi Slovenije nad Argentino

Slovenci, pri katerih je bil tokrat namesto Tineta Urnauta v prvi postavi Žiga Štern, ki je zaupanje upravičil in pokazal odlično predstavo (s 14 točkami je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme), so se tako Argentincem oddolžili za poraz na prvi medsebojni tekmi, leta 2018 je bila Argentina s 3:2 boljša na svetovnem prvenstvu v Firencah.

Evropski podprvaki tekme niso začeli tako udarno kot proti Nizozemski, kot da bi jih motila zgodnja ura in kot da bi potrebovali nekaj časa, da se dobro zbudijo. A za "bujenje" vendarle niso potrebovali veliko časa. Po zaostanku 9:10 je na sceno stopil Tonček Štern, ki je najprej ekipo drugič popeljal v vodstvo. Za prvo vodstvo je bil sicer zaslužen njegov brat Žiga, ki je dosegel as za 8:7, nato pa z neubranljivim servisom poskrbel za tri točke razlike. Prav brata Štern sta bila najbolj vidna na igrišču, skupaj sta v nizu dosegla 13 točk, še posebno je bil z osmimi razpoložen starejši Žiga, z njegovim asom je Slovenija prišla tudi do vodstva z 19:15, ki ga je do konca samo še povišala.

Čeprav so tudi v drugem nizu potrebovali nekaj časa, da so si priborili nekoliko bolj občutno prednost, Gregor Ropret je za 13:10 zadel as, pa se je tudi takrat videlo, da so Slovenci kakovostnejša ekipa. To so dokazali tudi, ko so se tekmeci po zaostanku 12:16 približali. Takrat je odgovornost prevzel Klemen Čebulj, ki je poskrbel, da so vodstvo vzdrževali do konca niza, dobili so ga s 25:22.

Slovenci še naprej blestijo na turnirju v Riminiju.
Slovenci še naprej blestijo na turnirju v Riminiju. FOTO: FIVB
V soboto bodo Slovenci drugi ciklus tekem v ligi končala z obračunom z Nemčijo, ki jo vodi nekdanji selektor Andrea Giani.

Servisi Jana Kozamernika so na začetku tretjega niza, v katerem je v igro namesto Tončka Šterna vstopil Alen Šket, zagotovili slovenski vrsti šest zaporednih točk in vodstvo 10:5. Argentinski selektor Marcelo Mendez je poskušal z nenehnimi protesti pri sodnikih, zaustavljanji igre in ogledi posnetkov spremeniti tok igre, a mu ni uspelo. Slovenci so ostali zbrani in zanesljivi, občutek pa je bil, da niti niso igrali s polno močjo.

'Zelo težko je bilo začeti tako zgodaj'
Sprejemalec Žiga Štern je bil po tekmi pričakovano zadovoljen: "Vesel sem, da smo uspeli iztržiti to zmago in nove tri točke, ki nam bodo pomenile ogromno. Zelo težko je bilo začeti tekmo v tem zgodnjem terminu, kar je morda botrovalo tudi manjšim nihanjem v igri, ampak vseeno smo ostali zbrani, zlasti v končnicah nizov, in zasluženo zmagali."

"Tekma je bila res težka, še zlasti zato, ker smo igrali ob neobičajni uri, ob 10. uri zjutraj. Vedeli smo, da ne bo lahko in stopili na igrišče, tako kot je treba ter zasluženo zmagali. Zdaj se moramo dobro spočiti, saj nas jutri ob 12. uri že čaka tekma z Nemčijo in gremo po novo zmago," je dodal Alen Šket.

Bloker Sašo Štalekar pa je izjavil: "Celo tekmo smo imeli pod kontrolo, sicer so se nekajkrat Argentinci uspeli približati, ampak mislim, da smo vseeno držali konstanto, zaključevali igro za menjavo, ujeli še nekaj žog v obrambi, te so pomenile tisto razliko, ki se je odrazila v zmagi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
04. 06. 2021 12.37
+2
Slovenski odbojkarji in kolesarji vladajo svetu 💪💪👏
Generacija56
04. 06. 2021 12.36
Kot so spisali Oakland A-s, "we may never lose again...."
dannyer
04. 06. 2021 12.05
+4