Odbojka

Giuliani: Potrdili smo, da smo tam, kamor spadamo, med najboljšimi štirimi

Ostrava, 15. 09. 2021 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., A.V., J.B.
Komentarji
3

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo igrala v polfinalu evropskega prvenstva in se še tretjič borila za odličja. Slovenci so v četrtfinalu EuroVolleyja v Ostravar Areni s 3:0 odpravili gostitelje Čehe. Polfinale proti Poljski bo v soboto v Katovicah, tudi v prenosu na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Izjava Roka Možiča po zmagi proti Češki
    00:58
    Izjava Roka Možiča po zmagi proti Češki
  • Veselje slovenskih odbojkarjev po zmagi proti Češki in izjava Dejana Vinčiča
    02:01
    Veselje slovenskih odbojkarjev po zmagi proti Češki in izjava Dejana Vinčiča

Evropsko prvenstvo se bo nadaljevalo v soboto, 18. septembra, v Katovicah na Poljskem, kjer bodo na sporedu zaključni obračuni. Na polfinalnih tekmah se bodo pomerile Poljska in Slovenija ter Srbija in Italija. Slovenski odbojkarji se bodo v boj za odličja podali že tretjič. Leta 2015 so v Bolgariji osvojili srebro, srebrno medaljo so leta 2019 prinesli tudi s finala v Franciji, sicer pa domačega prvenstva v Ljubljani, medtem ko so leta 2017 na Poljskem v četrtfinalu klonili proti Rusiji. 

Izjave iz slovenskega tabora po četrtfinalni tekmi: 
Dejan Vinčić: "Boljšega darila ne bi mogel dobiti. Presrečen sem, da smo zmagali in se uvrstili v polfinale. Zdaj lahko nazdravimo za moj rojstni dan, potem pa gremo naprej. Začeli bomo razmišljati o Poljakih in se poskusili čim bolj pripraviti nanje. Danes mogoče nismo bili najboljši v igri za menjavo, smo pa to nadoknadili v igri blok-obramba, v kateri smo bili fenomenalni in izkoristili te žoge. Imamo pa še rezerve in lahko zaigramo bolje."

Klemen Čebulj: "Danes smo tekmo začeli s pravo energijo, pravo zbranostjo in nismo podlegli publiki, ki smo jo že vsi nestrpno pričakovali zaradi vzdušja v dvorani. Mislim, da smo vrhunsko odigrali igro blok-obramba. Mogoče bomo morali še nekaj dodati pri sprejemu, a če bomo nadaljevali s tako energijo, bo res lepo spremljati Slovenijo."

Selektor Alberto Giuliani: "Odigrali smo dobro tekmo, še zlasti smo blesteli v obrambi in pri začetnem udarcu. To sem želel od fantov, to sem si želel za zadnji del tega prvenstva. Vsi so govorili o Sloveniji in zdaj smo znova potrdili, da smo tam, kamor spadamo – med najboljšimi štirimi ekipami. Tudi v teh dveh dneh, ki nas ločita od polfinala, želim od fantov maksimalno osredotočenost in predanost, da bomo za najpomembnejši del tekmovanja res v najboljši formi."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
16. 09. 2021 10.29
+1
Tut Poljaki kot svetovni prvaki niso nepremagljivi , premagali smo jih je in držim pesti da to v soboto ponovimo ...
RUBEŽ
16. 09. 2021 09.07
+5
Se vidimo v soboto ob 17:30 uri. Sicer bomo imeli skoraj sedem ur vožnje, pa ne bo težav. Verjamem da se peljemo po medalijo.
BellaCiao
16. 09. 2021 08.41
+4
Ko mahata leva in desna roka V SOŽITJU smo nepremagljivi! BRAVO! PONOS SLOVENIJE!