Odbojka

Škorc: Fantje so dali maksimum, vedeti pa moramo, kaj je realnost

Maribor, 16. 12. 2021 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman, Tomi Šujdovič
Komentarji
1

Odbojkarji moštva Merkur Maribor so v 2. krogu skupine C Lige prvakov v domači dvorani izgubili proti favoritom iz Italije, ekipi Lube Civitanova. Kot je dejal trener domače zasedbe Sebastijan Škorc, so nastopi med odbojkarsko klubsko elito nagrada za fante za doseženo v minuli sezoni, pa tudi čas za učenje.

Slovenski odbojkarski prvaki, igralci Merkurja iz Maribora, so na uvodnih dveh obračunih skupinskega dela Lige prvakov drago prodali kožo, pa čeprav sta jim nasproti stala dva od pretendentov za naslov evropskih klubskih prvakov. 

Mariborčani za zdaj uspešno zastopajo Slovenijo med elito, kjer je kandidatov za osvojitev naslova ogromno. Dva celo v njihovi predtekmovalni skupini C, branilci naslova, poljska ZAKSA (zasedba je doživela nekaj sprememb, a je brez dvoma še močnejša, kot minulo tekmovalno leto) in LUBE Cucine Civitanova, ki vedno meri najvišje.

Svetovni klubski podprvaki so, četudi so komaj dobro pripotovali iz Brazilije, v Taboru pokazali svojo moč na igrišču. Približno 1200 gledalcev, kolikor jih je prag dvorane Tabor prestopilo za največji odbojkarski klubski spektakel zadnjih let, v tretjem nizu trepetali za gladko zmago. "Govorimo o zelo mladi, a zanimivi zasedbi. Sploh sprejemalec je fizično izjemno dobro pripravljen, ne moremo pa mimo korektorja, ki je odigral izjemno. Težko ju je zaustaviti," je po tekmi priznal Simone Anzani, evropski prvak z Italijo na zadnjem prvenstvu stare celine.

Mariborski odbojkarji so si lani z naslovom državnega prvaka odprli "vrata" v Ligo prvakov, v 2. krogu skupinskega dela pa so sinoči v dvorani Tabor odigrali prvo domačo tekmo v tem tekmovanju. Po pričakovanju so ostali praznih rok (0:3 v nizih), saj jim je nasproti stalo italijansko moštvo, ki cilja v tej sezoni zelo visoko, Lube Civitanova. Italijansko moštvo je bilo lani drugo v Ligi prvakov, drugi so bili tudi na pravkar končanem svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Pred mikrofon sta iz domačega tabora po tekmi stopila igralec Uroš Planinšič in trener Sebastijan Škorc. Trener domače zasedbe je med drugim dejal: "Imamo Ligo prvakov v Mariboru, to so si fantje priigrali lani in letos. Učimo se in nabiramo izkušnje in vemo o kakšnem tekmecu govorimo. Največje zvezde svetovne odbojke so bile tukaj. Vesel sem, da smo lahko igrali in tudi dobro odigrali, fantje so dali maksimum. Seveda pa čestitke moštvu Lubeja za to, kar so prikazali. So eni od resnih kandidatov za osvojitev lovorike v evropskih tekmovanjih. Fantje na treningih in tekmah dajejo maksimum, moramo pa se zavedati, kaj je realnost." Več pa v videoprispevkih obeh članov mariborskega moštva.

Prav kompaktnost slovenskih prvakov, četudi so gladko izgubili uvodni in drugi niz, je nekaj, kar vliva upanje trenerju Škorcu, da bi lahko Štajerci v nadaljevanju evropske sezone še komu prekrižali načrte. Sploh, če jih bo na parketu dvorane Tabor podcenil. Več o aktualnem trenutku mariborske moške odbojke v športnem delu oddaje 24UR.

Naslednji tekmec Mariborčanov bo Lokomotiva Novosibirsk, tako bo tekma 3. kroga Lige prvakov na sporedu v Novosibirsku v torek, 11. januarja.

Merkur Maribor - Volley Lube Citanova
Merkur Maribor - Volley Lube Citanova FOTO: 24ur.com
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
16. 12. 2021 13.34
+1
Kaj bi bilo, če ne bi Slovenci imeli svojih ŠPORTNIKOV. Res bi bilo še bistveno bolj klaverno... Bravo fantje za borbo!