Odbojka

Čebulj: Mislim, da bomo vsi fantje stopili skupaj in prinesli te pomembne zmage Sloveniji

Ljubljana, 02. 07. 2022 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.V., N.M.
Komentarji
0

Pred slovenskimi odbojkarji je še tretji turnir v elitni Ligi narodov, ki bo potekal med 6. in 10. julijem. Že v nedeljo bodo tako odpotovali v Gdansk na Poljsko, kjer jih čaka vse prej kot lahka naloga. Njihovi tekmeci bodo Srbi, domačini Poljaki, Bolgari in Iranci. V slovenskem taboru so bili po končanem turnirju na Filipinih optimistični, da je z dobrim delom še možna uvrstitev na zaključni turnir. Ekipi se je pridružil tudi Klemen Čebulj in je tako prvič od začetka lige v svoji popolni postavi.

Slovenski odbojkarji ne skrivajo želje po ponovitvi lanskoletnega uspeha in uvrstitvi na zaključni turnir elitne Lige narodov, ki bo potekal v italijanski Bologni. "Ja, čaka nas zelo težka naloga, igramo proti trem reprezentancam, ki so zelo visoko rangirane, ne glede na to, s kakšno postavo bodo igrale. To so Srbija, Iran in Bolgarija," je povedal  Klemen Čebulj, ki se je reprezentanci priključil pred kratkim. "Res je, sedaj sem se priključil reprezentanci, ko je ekipa že odigrala dva turnirja. Pričakovanja so vsekakor velika, realno moramo torej zmagati prve tri tekme, da si bomo lahko zagotovili uvrstitev med osem najboljših. Tudi želja je velika in verjamem v to, da bomo cilje uresničili. Sedaj smo vsi tukaj, pripravljeni, ekipa je nazaj. Čaka nas sicer težko delo, toda mislim, da bomo vsi fantje stopili skupaj in prinesli te pomembne zmage Sloveniji."

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na osmi tekmi Lige narodov v filipinskem Quezon Cityju doživela poraz proti Japonski
Slovenska odbojkarska reprezentanca je na osmi tekmi Lige narodov v filipinskem Quezon Cityju doživela poraz proti Japonski FOTO: VNL

Čebulj pravi, da se je želel pred tem nekoliko odpočiti, da bo kar najbolje pripravljen na prihajajoče svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila tudi Slovenija. "Že lani sem dejal, da se ne bom v celoti udeležil svetovne lige, temveč da se bom nekako odpočil in se poskušal maksimalno pripraviti na svetovno prvenstvo. Moji osebni načrti so bili takšni, toda mislim, da so fantje, ki so bili tukaj, maksimalno trenirali in bili vsak dan 100-odstotni na treningih, da pokažejo najboljšo igro. Žal se ni izšlo po načrtih, toda pred nami je zelo dolgo poletje in imamo še velike načrte in velike cilje."

V Stožicah si tako fantje kot tudi navijači želijo ponoviti fantastično vzdušje z Eurovolleya pred tremi leti. Predvsem pa vrhunski rezultat. Evropski podprvaki si letos želijo še korak dlje, toda čakajo nas najboljše ekipe v svetu tega športa. "Sedaj vemo, da ni dosti časa za pripravo na svetovno prvenstvo. Fantje, ki so tukaj že od 9. maja, bodo zagotovo potrebovali nekaj počitka, kakšen dan vdiha, da se odklopijo in spočijejo, tako fizično kot psihično. Vedno manj je dni, svetovno prvenstvo doma je že skoraj pred vrati. Mislim, da je zelo pomembno, da se bomo zares dobro pripravili sedaj na tem turnirju in seveda potem, ko se znova zberemo," še zaključi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.