Odbojka

Odbojkaricam Calcita sedmi naslov državnih prvakinj

Kamnik, 20. 04. 2023 23.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarice Calcita Volley so ubranile naslov državnih prvakinj. V finalu so novogoriški GEN-I Volley premagale s 3:0 v zmagah, zadnjo tekmo so v domači dvorani v Kamniku dobile s 3:0 (21, 23, 10). Za Kamničanke, ki v prvenstvu niso niti enkrat izgubile, je to četrti zaporedni naslov in sedmi v zgodovini, Novogoričanke ostajajo pri treh.

Več videovsebin
  • Gašper Ribič po osvojenem naslovu
    01:15
    Gašper Ribič po osvojenem naslovu
  • Trener Novogoričank Vasja Samec Lipicer po končani sezoni
    00:54
    Trener Novogoričank Vasja Samec Lipicer po končani sezoni

Velikih dvomov, kdo bo državni prvak, skozi finalno serijo ni bilo. Kamničanke so prve tekmo dobile zanesljivo, drugo v Novi Gorici po hudem boju, tudi tretja je bila z izjemo tretjega niza izenačena.

Novogoričanke, ki so velik uspeh dosegle že s samo uvrstitvijo v finale, potem ko so v polfinalu presenetljivo izločile Novo KBM Branik, so na trenutke pokazale všečno igro, a na koncu so se poznale izkušnje in razlika, ki jo je delala domača korektorica, Gambijka s slovenskim potnim listom, Fatoumatta Sillah. Spet je bila najučinkovitejša igralka tekme, dosegla je 20 točk.

Novogoričanke, opogumljene z dobro predstavo na drugi tekmi, na kateri bi jim skoraj uspel preobrat, so takoj pokazale, da v Kamnik niso prišle le po pokal in medalje za drugo mesto, ampak poskušati podaljšati serijo. Nadaljevale so tam, kjer so ostale v domači dvorani, s favoriziranimi tekmicami so se povsem enakovredno kosale. Vodile so s 16:14, na 17. točki sta bili ekipi izenačeni, odločilne pa so bile tri zaporedne točke gostiteljic po izidu 19:18, dve sta z blokom dosegli Sillah in Andjelka Radišković.

Dobro je Primorkam dolgo kazalo tudi v drugem nizu. Izničile so začetni zaostanek, pred končnico vodile z 18:17 in 19:18, toda konec je spet pripadel Kamničankam. Ti so po izidu 20:20 dosegle tri točke zapovrstjo, nato so se tekmice približale na 23:24, toda niz je končala Maša Pucelj, zadnje tri točke kamniške ekipe so bile njeno delo.

Po zaostanku 0:2 je Novogoričankam padla zbranost, že na začetku tretjega niza so zaostale, se sicer poskušale vrniti, a jim tega domače z zanesljivo igro niso več dovolile.

Ribič: Vesel sem, da sem lahko bil del te ekipe

"Ko so se igralke po zmagi v drugem nizu le sprostile, so pokazale svojo pravo igro. V prvih dveh nizih smo imeli tu in tam tudi kakšne napačne odločitve, si pa tudi Novogoričanke zaslužijo pohvale za svojo predstavo. Toda v tretjem je bilo dejansko vse na naši strani. Dekleta si zaslužijo vse čestitke in vesel sem, da sem bil lahko del te ekipe," je po slavju povedal trener domačih Gašper Ribič.

Podajalka Nina Stojilković je dodala: "V prvih dveh nizih smo spet imele veliko težav proti njihovi obrambi, pa tudi sicer so Novogoričanke, še zlasti v drugi tekmi, potrdile, da so se zasluženo uvrstile v finale. Čeprav nam ni bilo lahko, smo dokazale, da smo dobra ekipa in tudi ob vseh težavah smo osvojile naslov državnih prvakinj. Za nami je turbulentna sezona, v kateri so bili vzponi in padci, zato je naslov še toliko slajši."

Kaj pa so povedali v gostujočem taboru? "Z uvrstitvijo v finale končnice smo presegli svoje načrte. Pred njo bi bil zadovoljni že s tretjim mestom. Dejstvo je, da smo finale izgubili na domači tekmi. Če nič drugega, bi imeli podelitev v Novi Gorici, toda ne glede na to, nimamo razlogov za slabo voljo. Premagati tako močan Calcit, kot je bil v letošnji sezoni, je izredno težko. Mislim, da je bila to lepa reklama za slovensko žensko odbojko," je bil kljub porazu s sezono zadovoljen trener Vasja Samec Lipicer.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.