Odbojka

Slovenke za konec boljše od Portugalske, zmagovalke odbojkarice iz BiH

Maribor, 12. 06. 2021 22.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odbojkarice BiH so zmagovalke srebrne evropske lige in bodo v naslednji sezoni igrale v zlati. V finalu zaključnega turnirja v Mariboru so s 3:2 (22, -27, -23, 18, 7) premagale Avstrijke. Tretje mesto je zasedla Slovenija, ki je v malem finalu s 3:1 ugnala Portugalsko.

Slovenske odbojkarice po zmagi nad Portugalsko.
Slovenske odbojkarice po zmagi nad Portugalsko. FOTO: OZS

Mlade Slovenke so spet pokazale dopadljivo igro, poleg borbenosti in nepopustljivosti, ki jih je krasila na tekmi polfinala proti favoriziranim Bosankam, pa so tokrat dodale tudi zbranost v končnicah, ki jim je v polfinalu manjkala za presenečenje.

V končnicah so dobile dva niza. V prvem je bilo izenačeno do izida 18:18, nato pa so povedle z 22:10 in 24:20, drugo zaključno žogo je z blokom izkoristila Eva Zatković. V drugem so Slovenke že na začetku zaostale z 1:8, v končnici pa s serijo zaporednih točk prišle povsem blizu, a jim je zmanjkala še ena točka. Zato pa so spet dobile končnico ves čas povsem izenačenega tretjega niza, v četrtem pa so tekmice povsem nadigrale.

Od Portugalk so bile boljše predvsem v bloku, dosegle so 12 blok točk, dobile pa niti ene. V asih je bilo 8:4 za Portugalke, ki pa so naredile precej več napak.

Izbranke Gregorja Rozmana so tako ligo končale s sedmimi zmagami in le enim porazom, tretje mesto je sicer manj, kot si je vodstvo reprezentance želelo, a glede na znane okoliščine ni neuspeh.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.