Odbojka

Odbojkarice Gen-I Volleyja do končnega tretjega mesta

Nova Gorica, 26. 04. 2024 00.27 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarice Gen-I Volleyja so osvojile tretje mesto v državnem prvenstvu, potem ko so v odločilni tretji tekmi premagale SIP Šempeter s 3:0 (21, 22, 18).

Novogoričanke so redni del tekmovanja končale pred Šempetrankami, a so nato v prvi tekmi za tretje mesto izgubile na domačem terenu z 1:3. Na drugi tekmi, v malem finalu sta ekipi igrali na dve zmagi, pa so bile spet boljše gostje in tako je odločala današnja tekma.

Gen-I Volley je dosegel zanesljivo zmago, čeprav so bile tekmice v vseh treh nizih precej blizu. A nikoli dovolj za preobrat, tako da so Novogoričanke po manj kot uri in pol slavile z gladkih 3:0.

Le v začetku prvega niza so bile v prednosti gostje, povedle s 3:0, potem pa so domače prišle do 5:4, vodstva pa niso več spustile iz rok. Šempetranke so še trikrat prišle le na točko zaostanka, nazadnje pri 20:21. Toda Novogoričanke so hitro spet vodile s 24:20, Tia Koren pa je izkoristila prvo zaključno žogo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi niz je imel podoben začetek, a so si nato domače že prej priigrale večji naskok (10:4). Končnica pa je bila vendarle bolj tesna, štiri točke zaostanka so gostje stopile le na 19:20, 21:22 in nazadnje na 22:23 po napaki domačih pri servisu. Nato pa so s slabim servisom tudi same omogočile zaključno žogo domačim, kar je izkoristila Žana Godec.

V zadnjem nizu pa Novogoričanke niso dovolile, da bi tekmice stopile zaostanek. Povedle so s 7:6, 14:7 in 17:11, visoko prednost pa prenesle tudi v končnico, ko je Polona Frelih s prvo zaključno žogo končala tekmo in dvoboj za tretje mesto.

Pri zmagovalkah je bila najbolj učinkovita Frelih s 16 točkami, po deset sta jih dodali Koren in Godec. Pri gostjah pa je prav tako 16 točk zbrala Katarina Bulc, 12 pa Ana Mojca Krajnc.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.