Odbojka

Odbojkarice za vozovnico zlate lige v Mariboru

Ljubljana, Maribor, 02. 03. 2021 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarska zveza Slovenije je v izjavi za javnost potrdila, da je bila njena kandidatura za organizacijo zaključnega turnirja najboljše četverice v srebrni evropski ligi za ženske uspešna. Reprezentanca Slovenije se bo tako za uvrstitev v elitno zlato ligo potegovala 11. in 12. junija na domačem igrišču v Mariboru.

Slovenske reprezentantke se lahko nadejajo odločilnih tekem v domačem okolju.
Slovenske reprezentantke se lahko nadejajo odločilnih tekem v domačem okolju. FOTO: Odbojkarska Zveza Slovenije

Pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) se že pred domačim zaključnim turnirjem, ki bo na sporedu v Mariboru, nadejajo uspešnega začetka reprezentančne sezone pod taktirko selektorja članske izbrane vrste Alessandra Chiappinija. Žensko reprezentanco čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, turnirja bosta gostila Daugavpils in Zenica, nasprotnice Slovenk pa bodo ekipe Češke, Bosne in Hercegovine ter Latvije.

Slovenija bo lovila še tretjo uvrstitev na Euro Volley. Naša dekleta zatem čakajo nastopi v srebrni evropski ligi, v kateri se bodo v skupinskem delu tekmovanja pomerile z Luksemburgom, Avstrijo in Izraelom. Prvi turnir bo od 27. do 29. maja v Luksemburgu, drugega bomo med 4. in 6. junijem spremljali v Mariboru, so oznanili pri OZS.

Humerca: Cilj je jasen
Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je v torek sporočila, da bo tudi zaključni turnir najboljše četverice, ki bo 11. in 12. junija, gostila štajerska prestolnica. Slovenke bodo tako na domačih tleh skušale priti do zmage in uvrstitve v elitno zlato ligo. Naša dekleta so v finalu srebrne lige igrala že leta 2019, a so morala po zlatem nizu priznati premoč Romuniji, lani pa je bilo tekmovanje odpovedano, so dodali.

"Veseli nas, da smo uspeli s kandidaturo za organizacijo zaključnega turnirja najboljše četverice. Našim odbojkaricam smo želeli omogočiti, da se za uvrstitev v zlato ligo borijo doma. Obenem reprezentanci po nastopu na drugem turnirju v Mariboru ne bo treba potovati, ampak bodo dekleta čas lahko izkoristila za trening in čim boljšo pripravo na finale. Cilj je jasen, želimo si uvrstitve v zlato ligo in prepričan sem, da bomo domače igrišče znali izkoristiti v svoj prid," je povedal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.