Odbojka

Odbojkarji bodo še drugič igrali na SP

Ljubljana, 03. 12. 2020 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo še drugič zapored nastopila na svetovnem prvenstvu. Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je namreč odločila, da kvalifikacij za prvenstvo ne bo, naša izbrana vrsta pa si je z visoko uvrstitvijo na svetovni lestvici nastop v Rusiji leta 2022 že zagotovila.

Slovenci trenutno zasedajo visoko 12. mesto na lestvici FIVB.
Slovenci trenutno zasedajo visoko 12. mesto na lestvici FIVB. FOTO: CEV

Na svetovnih prvenstvih, ki bosta potekali v Rusiji oz. na Nizozemskem in Poljskem, bomo spremljali 24 reprezentanc, poleg gostiteljev Rusov je mesto na moškem prvenstvu pripadlo še svetovnim prvakom Poljakom, pri dekletih se bodo ob Nizozemkah in Poljakinjah v boj za naslov prvakinj podale še Srbkinje. Neposredno uvrstitev na odbojkarski mundial si bosta zagotovili tudi po dve najuspešnejši reprezentanci z vsakega od petih celinskih prvenstev (uvrstitve zgoraj omenjenih reprezentanc na evropskem prvenstvu se v to kvoto ne štejejo). Preostalih dvanajst držav udeleženk svetovnega prvenstva za moške bo določila lestvica FIVB, na kateri Slovenci trenutno zasedajo visoko 12. mesto. Glede na to, da bo FIVB za nastop na svetovnem prvenstvu upoštevala lestvico ob koncu leta 2021 in da bodo Slovenci kot aktualni evropski podprvaki nastopili na EuroVolleyju prihodnje leto, v razvrstitvi FIVB v nobenem primeru ne bodo mogli izgubiti toliko mest, da jih v Rusiji ne bi spremljali.
 

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca si mora mesto na SP še zagotoviti.
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca si mora mesto na SP še zagotoviti. FOTO: CEV

Pri dekletih Slovenke v svetovni razvrstitvi trenutno zasedajo 30. mesto, nastop na evropskem prvenstvu 2021, na katerem bi svojo uvrstitev na lestvici lahko še izboljšale, pa si morajo še zagotoviti v kvalifikacijah. Svetovno prvenstvo v Rusiji bo sicer potekalo med 26. avgustom in 11. septembrom 2022, predstave najboljših odbojkarjev pa si bo mogoče ogledati v kar desetih mestih, Moskvi, Saint Peterburgu, Kaliningradu, Jaroslavlu, Kazanu, Ufi, Jekaterinburgu, Novosibirsku, Kemerovu in Krasnojarsku. Na Nizozemskem bomo tekmovanje deklet lahko spremljali v treh mestih, Arnhemu, Apeldoornu in Rotterdamu, na Poljskem pa v petih, Gdansku, Lodžu, Katovicah, Vroclavu in Krakovu.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rok Rožmanec
03. 12. 2020 11.16
Zanimiva lestvica. Mislim da smo vsaj 5 mest višje.
kar_nekdo
03. 12. 2020 11.01
+1
Super! Končno tudi nekaj pozitivnega za našo reprezentanco. Če posebej po tistem fiasku s spremembami pravil za vstop v svetovno ligo pred parimi leti...
Viejo cabron
03. 12. 2020 10.39
+1