Odbojka

'Grenak priokus ostaja, a zdaj so misli že pri EP'

Ljubljana, 17. 08. 2019 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ervin Čurlič
Komentarji
1

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Ljubljani začela s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bomo med 12. in 26. septembrom gostili v Sloveniji. Naši fantje, ki so nas leta 2015 razveselili s srebrnim odličjem in naslovom evropskih prvakov, imajo tudi za domače prvenstvo visoke cilje.

Več videovsebin
  • Gregor Ropret o zadnjem mesecu priprav na EP v Sloveniji
    00:45
    Gregor Ropret o zadnjem mesecu priprav na EP v Sloveniji
  • Izjava Alena Pajenka o neuspehu na kvalifikacijskem turnirju
    00:41
    Izjava Alena Pajenka o neuspehu na kvalifikacijskem turnirju
  • Jan Kozamernik o zadnjem delu priprav na EP
    00:53
    Jan Kozamernik o zadnjem delu priprav na EP
  • Iz 24UR: Slovenski odbojkarji spet zbrani v Ljubljani
    01:56
    Iz 24UR: Slovenski odbojkarji spet zbrani v Ljubljani

V letošnji dolgi reprezentančni sezoni so slovenski odbojkarji najprej nastopili na pokalu FIVB Challenger in si pred domačimi navijači zagotovili uvrstitev v elitno Ligo narodov. Zatem so avgusta igrali še v 1. krogu kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu, a so si olimpijsko vozovnico na koncu zagotovili Poljaki. Pred našimi odbojkarji je tako le še zadnja etapa, nastop na domačem evropskem prvenstvu.
Slednjega bo Slovenija gostila skupaj s Francijo, Nizozemsko in Belgijo, naši fantje se bodo v skupini C pomerili z Belorusijo, Finsko, Turčijo, Severno Makedonijo in Rusijo. Izločilne boje, vključno s polfinalom bomo prav tako spremljali v Areni Stožice in to je za naše fante še poseben motiv. "Teh par dni, ko smo imeli prosto, nam je prišlo zelo prav, da smo malo prišli k sebi. Razočaranje, ker se nam ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre, ostaja. Smo pa zdaj z glavo že pri evropskem prvenstvu, pri zadnjem dejanju te sezone, pri domačem evropskem prvenstvu," je dejal Jan Kozamernik.

Slovenci so po neuspehu v Gdansku v Ljubljani pripravljajo na evropsko prvenstvo.
Slovenci so po neuspehu v Gdansku v Ljubljani pripravljajo na evropsko prvenstvo. FOTO: FIVB

V okviru priprav na evropsko prvenstvo bodo odbojkarji odigrali tri pripravljalne tekme z Grčijo, kamor bodo odpotovali v torek, 20. avgusta, 3. in 4. septembra pa jih v Ljubljani predvidoma čakata še obračuna s Srbijo. "V prvi tekmi bi lahko pokazali veliko več, a se nam ni izšlo. Kar se je zgodilo, ne moremo več spremeniti. Čaka nas vrhunec sezone, kjer moramo narediti čim več," je jasno sporočilo poslal Alen Pajenk. S Pajenkom se strinja tudi Gregor Ropret, ki zatrjuje, da je Gdansk že pozabljen. "Grenak priokus gotovo ostaja, a smo zdaj že maksimalno motivirani za prvenstvo na domačih tleh. Imeli smo nekaj prostih dni, glave so zdaj spočite, pred nami je še zadnji mesec priprav preden bo šlo zares."
 
Selektor Alberto Giuliani ima na pripravah v Ljubljani na voljo vse odbojkarje s svojega seznama, z izjemo Urbana Tomana, ki še vedno ni pozdravil poškodbe gležnja in se bo ekipi priključil takoj, ko bo s strani zdravniške službe dobil zeleno luč.

Reprezentanca Slovenije: Dejan Vinčić, Gregor Ropret (podajalca), Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Matic Videčnik, Sašo Štalekar (srednja blokerja), Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Žiga Štern, Jan Klobučar, Rok Možič (sprejemalci), Mitja Gasparini, Tonček Štern (korektorja), Jani Kovačič (prosti igralec).
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cavern
18. 08. 2019 07.00
+3
Ervin čurlič,kakšna beseda je priokus?Jo ne najdem v ssj.Ali pa kolo.Pravilno je krog.