Odbojka

Slovenski odbojkarji Ligo narodov začenjajo v Braziliji

Ljubljana, 22. 02. 2022 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo nastope v elitni Ligi narodov začela v Braziliji, ki bo gostila enega od dveh uvodnih turnirjev letošnjega tekmovanja. Prvi nasprotnik Slovenije bodo ZDA, sledili bodo obračuni z Brazilijo, Rusijo in Avstralijo.

Potem ko je Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) decembra predstavila nekoliko spremenjen format tekmovanja in organizatorje šestih turnirjev Lige narodov (VNL), v kateri bo znova nastopilo najboljših 16 reprezentanc sveta, je zdaj znan še razpored tekem. Ta slovenski vrsti, ki jo bomo Ligi narodov spremljali drugič, prinaša težek začetek. Na uvodnem turnirju v Brasilii se bodo naši odbojkarji kot šesti nosilci tekmovanja najprej pomerili z izbrano vrsto ZDA, njihovi drugi tekmeci bodo gostitelji Brazilci, zatem pa bo sledil dvoboj s tretjeuvrščeno reprezentanco na svetovni lestvici, Rusijo. 

Za konec prvega turnirja, ki bo na sporedu od 7. do 12. junija v Areni BSB Nilson Nelson, Slovence čaka še obračun z Avstralijo. V brazilski prestolnici bodo tekme igrale še reprezentance Japonske, Irana in Nizozemske, istočasno pa bo v Ottawi potekal drugi turnir s Poljsko, Francijo, Srbijo, Argentino, Italijo, Kanado, Nemčijo in Bolgarijo, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Odbojkarska karavana se bo nato preselila na Filipine oziroma v Bolgarijo. Slovenci bodo tekme igrali v dvorani Smart Araneta Coliseum v Quezon Cityju, kjer jih med 21. do 26. junijem čakajo srečanja z Nizozemsko, Argentino, Italijo in Japonsko. Na Filipine sicer prihajajo še Rusija, Francija in Nemčija, medtem ko bodo v Sofiji igrale reprezentance Bolgarije, Brazilije, Poljske, Srbije, Kanade, Irana, ZDA in Avstralije.

Za zaključek prvega dela tekmovanja slovenske odbojkarje čaka še nastop na turnirju v ruski Ufi, ki je kot prirediteljica zamenjala Kemerovo. Na turnirju, ki bo od 5. do 10. julija, se bodo merili s Srbijo in Poljsko, zatem pa še z Iranom in Bolgarijo, v Ufa Areni pa bomo spremljali tudi obračune Italije, Nizozemske in Rusije. Druga skupina z Brazilijo, Francijo, ZDA, Argentino, Kanado, Japonsko, Nemčijo in Avstralijo bo srečanja igrala v Osaki na Japonskem.

Najboljših osem reprezentanc se bo uvrstilo na zaključni turnir, ki se bo 20. julija, predvidoma v Italiji, začel s četrtfinalnimi tekmami, veliki finale bo 24. julija.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca FOTO: FIVB
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.