Odbojka

Odbojkarji na kratek počitek, v mislih pa že evropsko prvenstvo

Ljubljana, 13. 08. 2019 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske odbojkarje čaka le nekaj dni premora, preden bodo nadaljevali z zadnjim reprezentančnim ciklusom v sezoni. Tretja velika naloga jih čaka na evropskem prvenstvu v septembru, Slovenci pa bodo skupinskega dela igrali v dvorani Stožice.

Slovenske odbojkarje po olimpijskih kvalifikacijah čaka naslednji velik izziv, evropsko prvenstvo.
Slovenske odbojkarje po olimpijskih kvalifikacijah čaka naslednji velik izziv, evropsko prvenstvo. FOTO: Aljoša Kravanja

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je v ponedeljek vrnila iz Poljske, kjer je nastopila na kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu. Varovanci selektorja Alberta Giulianija niso uspeli osvojiti prvega mesta, ki je edino vodilo na OI, a prav dolgo o zapravljeni priložnosti ne bodo smeli razmišljati, saj jih čez mesec dni čaka evropsko prvenstvo. To bo tretja velika preizkušnja v tem dolgem poletju, po kvalifikacijah za elitno Ligo narodov in OI je sedaj na sporedu EP, Slovenci bodo igrali v skupini, ki bo na sporedu v dvorani Stožice.

"Z rezultatom ne moremo biti zadovoljni. Domov prihajam zelo razočaran, a je kar je, ničesar ne moremo spremeniti. Lahko gledamo le pozitivno naprej, na novo priložnost v januarju, ko se bomo skušali kvalificirati za olimpijske igre. Pred nami je par dni počitka in potem priprave na evropsko prvenstvo," je dejal Dejan Vinčić v izjavi Odbojkarske zveze Slovenije.

Selektor slovenske reprezentance Alberto Giuliani.
Selektor slovenske reprezentance Alberto Giuliani. FOTO: Aljoša Kravanja

Selektor Alberto Giuliani je po turnirju v Gdansku nekoliko spremenil prvotni načrt in namesto dveh odbojkarjem namenil pet dni počitka. Priprave na evropsko prvenstvo bodo začeli v soboto, 17. avgusta v Ljubljani, že v torek, 20. avgusta, bodo odpotovali v Grčijo in tam odigrali pripravljalni tekmi. Pred začetkom EuroVolleyja bodo nato v Ljubljani na prijateljski tekmi gostili še reprezentanco Srbije. Slovenijo prva tekma čaka 12. septembra, tekmec bo Belorusija.

"Že pred odhodom na Poljsko smo vedeli, da nas čaka zelo težek turnir. Trudili smo se, na koncu pa je bil to tudi dober pokazatelj za nadaljnje delo. Zdaj nas čaka nekaj počitka, nato pa novo poglavje in veliko trdega dela, da se na čim boljši možni način pripravimo na evropsko prvenstvo," je o novih izzivih dejal selektor slovenske izbrane vrste.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.