Odbojka

Odbojkarji na mivki po olimpijske vozovnice

Ljubljana, 22. 06. 2021 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska izbrana vrsta v odbojki na mivki je že odpotovala v Haag, kjer bo od srede do nedelje finale kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu. Na Nizozemskem se bo v boj za preostalo vozovnico za Japonsko podalo po 16 reprezentanc v ženski in moški konkurenci.

Tajda Lovšin in Tjaša Kotnik
Tajda Lovšin in Tjaša Kotnik FOTO: CEV

V Haagu bomo od srede do sobote spremljali napete obračune 32 najboljših evropskih reprezentanc, ki si bodo skušale zagotoviti nastop na olimpijskih igrah, med njimi bosta tudi obe slovenski izbrani vrsti. Dekletom v zasedbi Nina Lovšin in Špela Morgan ter Tajda Lovšin in Tjaša Kotnik, ki bodo na Nizozemskem igrale kot 13. nosilke, je žreb za prve tekmice namenil Avstrijke. A tudi Slovenke so že večkrat dokazale, da lahko igrajo na visoki ravni. "Priprave so zdaj zaključene, pred nami je vrhunec sezone. Na mivki smo že kar nekaj časa, opravile smo precej reprezentančnih treningov in smo glede same pripravljenosti lahko precej samozavestne. Prve tekmice bodo Avstrijke, proti katerim sem sama igrala pozimi, v okviru nemške serije. Obe dvojici skupaj igrata že vrsto let in gre za dva zelo dobro uigrana para, ki se ponašata s hitro igro. Naše glavno orožje bo dober začetni udarec, s katerim bomo tekmice skušale oddaljiti od mreže in si olajšati delo v bloku in obrambi. Je pa najbolj pomembno to, da se, ne glede na to, kdo je na drugi strani mreže, osredotočimo na svojo igro, da igramo samozavestno, verjamemo v svojo pripravo in sposobnosti ter igramo na visoki ravni. Osredotočene bomo na vsakega tekmeca posebej. Vsaka ekipa na turnirju je močna in neugodna, a hkrati tudi premagljiva. Naš prvi cilj je premagati Avstrijo in že to, da smo si priigrale nastop v finalu in smo kot reprezentanca doslej najbližje uvrstitvi na olimpijske igre, je zelo dobro za razvoj tega športa pri nas, in upam, da bomo pokazale vse, česar smo sposobne, in še več," je pred začetkom tekmovanja v Haagu za uradno spletno stran OZS dejala Tjaša Kotnik.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik
Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik FOTO: Miro Majcen

Od naših deklet bosta prvi na igrišče stopili Nina Lovšin in Špela Morgan, ki se bosta že zgodaj dopoldne pomerili z navezo Schützenhofer/Plesiutschnig, Tajda Lovšin in Tjaša Kotnik pa bosta proti dvojici Strauss/Strauss igrali prav tako v dopoldanskem času. Če bo slovenskim odbojkaricam uspelo izločiti Avstrijke, jih v nadaljevanju čaka srečanje z zmagovalkami dvoboja med Francijo in Norveško. Žreb, ki so ga organizatorji finala izvedli prejšnji teden, je obračun z Avstrijo namenil tudi naši moški izbrani vrsti v sestavi Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak ter Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak. Slovenci, ki bodo v Haagu nastopili kot sedmi nosilci turnirja, tekmece sicer spoštujejo, a so prepričani, da lahko pridejo do zmage. "Avstrijce dobro poznamo in smo jih v preteklosti že premagovali. Skrivnosti v njihovi igri ni. Trenirali smo dobro in v Haag odhajamo po zmago. Je pa to zelo močan turnir, sistem enojne eliminacije pa ne dopušča spodrsljajev. Potrudili se bomo, da bomo igrali na najvišji možni ravni in se uvrstili v naslednji krog. V tem dvoboju so Avstrijci zagotovo favoriti, zato bomo morali tvegati z začetnimi udarci in jih oddaljiti od mreže. Zelo pomembno bo tudi, kako bomo igrali v igri za menjavo," je povedal Danijel Pokeršnik. 

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.