Odbojka

Uspešen debi: 'Led je prebit, proti Japonski nujen napredek v igri'

Firenze, 13. 09. 2018 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./E.Č.
Komentarji
6

Odbojkarska reprezentanca je prišla do prve zmage na svetovnih prvenstvih. Čeprav je uvodno tekmo katastrofalno slabo začela, je v nadaljevanju le našla ritem in strla tekmeca, ki je vsaj na papirju najslabša ekipa skupine A. V slovenskem taboru pa se zavedajo, da bodo v nadaljevanju prvenstva proti boljšim tekmecem morali pokazati veliko več. Že proti Japonski.

Več videovsebin
  • Izjava Alena Pajenka po tekmi z Dominikansko rep.
    01:50
    Izjava Alena Pajenka po tekmi z Dominikansko rep.
  • Izjava Janija Kovačiča po tekmi z Dominikansko rep.
    00:44
    Izjava Janija Kovačiča po tekmi z Dominikansko rep.
  • Izjava Tineta Urnauta po tekmi z Dominikansko rep.
    01:29
    Izjava Tineta Urnauta po tekmi z Dominikansko rep.
  • Vrhunci tekme Srbija - ZDA
    02:04
    Vrhunci tekme Srbija - ZDA

Z izjemo prvega niza je bila Slovenija vsaj za en razred boljša, zato pa je potrebovala predvsem servise. Z njimi je povsem razmajala tekmečev sprejem, na koncu je dosegla 13 asov. "Od prvega trenutka smo vedeli, da nam ne bo lahko. V slačilnici sem rekel fantom, da če bi igrali z njimi pozneje, bi bilo lažje. Na začetku se hočejo vsi pokazati v najlepši luči. V prvem nizu je tudi bilo tako, odlično so servirali, mi pa smo bili v krču, daleč od potrebne ravni. Zdržali smo njihov pritisk, nato aktivirali naše najmočnejše orožje, servis. Igra blok-obramba pa nam še vedno ni uspevala, to moramo popraviti, če nam uspe, bomo imeli manj težav," je po debiju na SP povedal selektor Slobodan Kovač.

Jan Kozamernik in Slobodan Kovač
Jan Kozamernik in Slobodan Kovač FOTO: Damjan Žibert

Četrtek je za Slovence prost dan, v petek pa se bodo pomerili z Japonsko, ki je s 3:0 izgubila uvodni obračun proti gostiteljici, Italiji. Srečanje v dvorani Nelson Mandela Forum se bo začelo ob 17. uri. "Začetek je bil zelo počasen. Nekako nismo našli prave igre, oni so pritiskali, nas držali v krču, s katerega nismo našli poti ven. V drugem nizu pa smo nato vendarle pokazali boljšo igro, a je še veliko prostora za napredek, imamo kaj za popraviti. Zdaj bo čas za analizo, se posvetiti napakam, mislim, da bomo v naslednjih tekmah igrali veliko boljše," napoveduje slovenski bloker Jan Kozamernik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

agent.brinko
13. 09. 2018 10.04
+6
TV v Sloveniji, kje je kakšen prenos ali posnetek tekem Slovenije. To je SP, ki pa je v Italiji in Bolgariji zato ne bi bil noben problem tja poslati TV ekipo in novinarje, ali pa da vsaj prenašate tekme in komentirate iz studija.
AshBurton
13. 09. 2018 10.13
-4
Prenos mas na Sport klubo!glede na to,da je v Bolgariji oz Italiji tut ni noben problem ce gres dejansko tja pa gledas/navijas v zivo...vrjamem,da je tebi tezko ce se ti se pobrskat ne lubi kje je prenos:)!
agent.brinko
13. 09. 2018 11.15
+9
Gospod. ne sodi človeka le po prebranem komentarju. Sam namreč nimam možnosti ogleda po tem programu, ker nimam te možnosti, niti ne morem potovati tja kamor me pošiljaš, da si pogledam v živo. Očitno pa si ti ne oseba, ki pač tako pametuješ drugim, čeprav ne veš razlogov zakaj ta oseba kritizira vodilne TV postaje. Zamisli se nad svojim komentarjem in spoštuj tudi druge. Pa lep pozdrav
AshBurton
13. 09. 2018 20.02
+0
Ne zastopim...ti lahko kritiziras tv postaje,js pa tebe nesmem???in kdo si ti,da ves moj razlog kritizeranja ljudi,ki jamrajo na forumu?moje bistvo ni,da te posiljam nekam...bolj hocem to,da ne jamri ce sam nemors poskbet zato,da bi si ogledal tekme in ne krivi drugih!lep pozdrav
agent.brinko
13. 09. 2018 22.27
vidim, da me nisi razumel kaj sem ti hotel povedati. ne bom ti razlagal če midi dojel, ampak zaradi zdravstvenih razlogov ne morem. ti je zdaj jasno ali ti moram poročati diagnozo. lep in miren spanec ti želim.
Fanatik Top
13. 09. 2018 09.24
+8